SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supa din capsuni proaspete

Supa din capsuni proaspete
Astazi va prezentam o reteta pentru un desert usor de pregatit si foarte gustos: supa din capsuni proaspete. Pregatirea propriu-zisa nu va va lua mai mult de jumatate de ora.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
- 1 kg capsuni proaspete, plus o cana de capsuni extra, pentru ornat;
- Jumatate de baton de vanilie, taiat pe lung;
- 2 linguri de zahar;
- 1 lingura de suc de lamaie proaspat;
- 1/3 cana de suc de portocale proaspat, strecurat;
- 1/3 cana vin alb sec;
- 1/3 cana miere;
- 2 linguri amidon din porumb;
- 3 linguri apa rece;
- Frunze de menta (optional, pentru servit);
- Crème fraiche.

Mod de preparare:
Mai intai, se paseaza capsunile in blender, apoi se strecoara printr-o sita deasa intr-un castron, avand grija sa se arunce semintele.
Se razuiesc apoi semintele din batonul de vanilie si se amesteca in piureul de capsuni impreuna cu o lingura de zahar si sucul de lamaie.
Intr-o alta cratita, se amesteca sucul de portocale, vinul si mierea si se fierb la foc potrivit pana cand mierea se dizolva complet. Se  adauga apoi piureul de capsuni, se amesteca si se lasa pana fierbe incet.
Intr-un alt recipient mai mic se amesteca amidonul de porumb cu apa. Amestecul se toarna apoi in supa si se amesteca in continuare pana cand supa se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Se lasa la racit la temperatura camerei.
Se lasa apoi la frigider cel putin 2 ore.
Cu un sfert de ora inainte de servire, se taie restul capsunilor si se aseaza feliile pe un platou mare, presarandu-se si zaharul ramas. Supa se toarna in boluri. Se serveste cu putina crème fraiche, ornata cu menta.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta culinara

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016