Ingrediente:
- 250 g de fidea foarte, foarte subtire,
- 3000 g de zahar,
- 400 ml de apa,
- esenta de rom,
- esenta de migdale,
- coaja de lamaie,
- 75 g de unt,
- 500 g de frisca.
Mod de preparare:
1. Ungi tava cu unt din belsug, sa ramana strat. Pui apoi fideaua, astfel incat stratul sa nu fie nici prea subtire, nici prea gos. Dai la cuptor 10-15 minute.
2. Intre timp faci un sirop de zahar, apa si arome. Cand fideaua s-a copt, torni deasupra siropul astfel incat sa acopere fideaua.
3. Apesi cu grija cu dosul furculitei, ca se se uniformizeze stratul. Apoi tai usor patrate potrivite. Dai la cuptor, la foc potrivit, inca 15-20 de minute.
4. Montezi acum cataiful: un patrat de fidea, frisca in strat gros, iarasi fidea si din nou un mot de frisca.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
