Cei mai multi dintre noi irosim timpul, ocupandu-ne numai de activitatile mai usoare care ne fac placere.
O utilizare eficienta a timpului presupune rezolvarea cu prioritate a lucrurilor importante si scoaterea din preocuparea imediata a acelor probleme de mai mica importanta care pot fi amanate pentru perioadele in care nu ai nimic mai bun de facut.
2. Planifica cu grija timpul de care dispui
Este bine ca fiecare sa foloseasca o metoda proprie de planificare, tinand cont de urmatoarele:
- activitatile de baza, care presupun utilizarea capacitatii creatore, trebuie planificate in perioadele de timp in care dai randamentul cel mai mare, cand esti odihnita;
- activitatile se planifica in ordinea importantei, apoi sunt luate in seama si celelalte;
- planificarea trebuie sa acopere numai 60-70 % din timpul disponibil. In felul acesta se tine cont de eventualele intreruperi (telefoane, vizite neasteptate, etc).
O metoda usoara si des folosita de planificare este stabilirea activitatilor ce vor fi abordate saptamanal, defalcandu-le pe zile. Evidenta problemelor rezolvate trebuie tinuta zilnic, comparandu-se realizarile cu planificarea. Programul pentru zilele urmatoare va fi modificat astfel incat sa se asigure indeplinirea tuturor problemelor in saptamana respectiva.
3. Concentreaza-te pentru realizarea temeinica a sarcinilor planificate
Lipsa unei discipline severe pentru utilizarea timpului si a vointei de a respecta planificarea este una dintre greselile cele mai frecvente.
Daca sarcinile incluse pe agenda de lucru nu sunt rezolvate corespunzator, eficienta intregii activitati este scazuta. O problema rezolvata incomplet sau superficial va trebui inclusa ulterior pe agenda de lucru, obligandu-te sa consumi din nou timp cu rezolvarea ei.
4. Pretuieste timpul la adevarata lui valoare
Timpul nu poate fi inlocuit, deci nu trebuie irosit. Este mai util pentru tine sa folosesti timpul de care dispui in mod constructiv.
Iata cateva sugestii pentru folosirea eficienta a timpului:
- atunci cand nu poti gasi raspunsul la o problema, incearca sa o reformulezi, poate astfel pare mai simpla;
- tine sub control factorii ce te distrag de la activitate (convorbirile telefonice inutile, conversatiile pe teme lipsite de importanta, etc);
- foloseste, daca se poate, o diagrama ori o schema in locul explicatiilor verbale;
- incerca sa folosesti la maximum timpul de asteptare sau timpul mort, transformandu-I in timp util.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
