Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?
de la 2017-09-30
Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cu totii stim sa preparam andive, sau cel putin credem ca stim. In mod concret, nu doar ca bajbaim cel mai des, dar le si irosim continutul prin de nutrienti si vitamine.


In mod clar, majoritatea cred ca andivele se consuma doar in salata. Nu stiu multi faptul ca andivele trebuie sa aiba varfurile galbene iar acestea sa nu fie rasucite in afara, semn ca sunt deja tinute pe raft mai mult decat trebuia.

Mai mult, andivele care sunt amare nu trebuie aruncate si nici marinate in sosuri picante pentru ca gustul lor sa scada in intensitate. Metoda corecta este sa le lasam in apa si otet timp de 15 minute. Le clatim si apoi sunt gata sa fie consumate.

Interesant este ca andivele nu pot fi consumate doar in salata, ci si in supe, tocanite, preparate culinare la cuptor.
Atentie la faptul ca andivele tratate termic, fierte, coapte, calite sau prajite (nerecomandat) isi pierd absolut toate proprietatile. Nu mai aduc in organism niciun aport de vitamine, minerale, antioxidanti. Le consumam doar pentru gust si nu pentru beneficiile lor, deci incercati sa le lasati in stare cruda, in salate si servite cu sosuri de tomate, picante sau dulci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mai mult, andivele sunt exceptionala daca sunt servite cu un sos frantuzesc de iaurt, usturoi pisat marunt si ierburi provencale.

Iata o reteta simpla de andive cu smantana>>

Iaurtul se alege cu un continut cat mai redus de grasimi. Se amesteca cu 0 capatana de usturoi pisat marunt sau dat pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ierburi provencale si un varf de sare.

In acest sos alb se inmoaie andivele si se servesc ca atare, fara coacere sau fierbere, fara fierbere la aburt. Andivele se taie longitudinal, pe lungime si pe sferturi.

In sosul alb se adauga si piper sau pudra de ardei iute cayenne. Este un preparat culinar frantuzesc pe care il putem acompania cu un vin bun, alb de preferinta, dulce sau demidulce si cu o conversatie buna.

Pofta buna!

sursa foto: www.manhattanmarketplace.net





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 55 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre andive

Spune-ne opinia ta despre "Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 6 =

Cele mai citite articole

Fiecare semn astral este norocos. Indiferent de sex, varsta sau religie este posibil sa ai un numar ...
Deja vedem in magazine culori, imprimeuri, materiale si accesorii extravagante. Sezonul acesta, ...
De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi o jucarie pentru nazdravanul tau si el sa se ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0