1. Legume fara amidon
In aceasta categorie intra castravetii, sparanghelul, telina, usturoiul, ceapa, ardeiul, fasolea verde, vanata, broccoli, conopida, sfecla, prazul, gulia, dovleacul, varza, morcovii, ridichile, andivele, salata verde, zarzavaturile, spanacul, stevia, leurda.
Acestea ofera rapid senzatia de satietate prin aportul de vitamine, minerale, fibre si fitochimicale. De asemenea, sunt sarace in calorii si carbohidrati.
2. Lactate fara grasimi
Vitamina D este esentiala pentru oase sanatoase. Lactetele cu 0% grasime (lapte, iaurt) sunt alegeri excelente pentru diabetici intrucat au un indice glicemic scazut.
3. Rosii
Indiferent daca sunt consumate crude sau fierte, in mancaruri, rosiile sunt o bogata sursa de licopen, o substanta care are capacitatea de a reduce riscul de cancer, boli de inima si degenerescenta maculara.
Potrivit unui studiu recent, 200 g de rosii consumate zilnic pot reduce tensiunea arteriala.
4. Afine si alte fructe de padure
Prin continutul de antioxidanti, afinele tin la distanta bolile de inima si cancerul. Au proprietati antiinflamatorii si sunt alegeri excelente pentru cei cu diabet zaharat.
5. Portocale si alte citrice
Portocalele si grapefruitul furnizeaza organismului o cantitate mare de fibre. Pentru a beneficia de toate beneficiile acestora, specialistii spun ca mai bine le consumam ca atare decat sub forma de suc.
6. Somon
Bogat in acizi grasi omega 3, somonul este recomandat pentru prevenirea bolilor de inima. De asemenea, este bogat in seleniu si vitamina D, nutrienti esentiali pentru sanatatea pielii, unghiilor si a oaselor. Alti pesti care se mai pot consuma: hering, sardine, macrou.
7. Nuci si seminte de in
Acestea contin magneziu, fibre si acizi grasi omega-3. Nucile contin acid alfa-linolenic care mentine sanatatea inimii si scade colesterolul. Semintele de in ajuta la scaderea zaharului din sange prin continutul de vitamina E, acid folic, zinc si proteine.
8. Fasole
Fasolea este unul dintre cele mai nutritive alimente. Bogata in fibre si proteine, este nelipsita din dieta vegetarienilor si veganilor. Furnizeaza organismului minerale esentiale pentru magneziu si potasiu. Poate reduce, de asemenea, riscul de boli coronariene.
9. Varza kale, gulii si alte legume cu frunze verzi
Varza kale ofera peste 100% din doza zilnica recomandata de vitamina A si vitamina K. Contine o substanta numita glucosinol care ajuta la neutralizarea substantelor cauzatoare de cancer. A fost demonstrat ca potasiul ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale. Acesta este un alt motiv pentru care este considerata un superaliment pentru cei cu diabet zaharat.
10. Cereale integrale
Cerealele integrale sunt pline de antioxidanti si fibre solubile si insolubile. Acestea ajuta la metabolizarea grasimilor si pastreaza tubul digestiv sanatos.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.81
din 5
- 47 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!