Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul

Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul
Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul

Cercetarile recente au aratat ca exista o stransa legatura intre culoarea alimentelor si actiunea acestora asupra organismului. Cancerul la plamani, stomac, colon, ficat, san, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocand aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Boala este provocata de cresterea necontrolata si multiplicarea celulelor canceroase, care poate afecta orice parte a corpului.


Fumatul si alcoolul, dieta nesanatoasa si sedentarismul sunt principalii factori de risc. Alti factori sunt infectiile cronice in urma hepatitei de tip B, de tip C si unele cazuri de infectii cu Papilloma Virus (HPV). Cum ne protejeaza fructele si legumele de aceasta boala crunta?

Alimente de culoare verde

Alimente de culoare verde precum  andive, varza, broccoli, spanac, mazare, salata, etc. sunt o sursa bogata de fitonutrienti numiti glucozinolati, substante deosebit de puternice in lupta impotriva cancerului pulmonar, la san si ovarian. Acestea mai au in compozitie si vitamina K, cu rol important in prevenirea diabetului zaharat.

Alimente de culoare rosie

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alimentele rosii previn cancerul pancreatic si ovarian. Licopenul, substanta care se gaseste in rosii, are proprietati anticancerigene. Ardeiul rosu, ciresele, capsunile si zmeura sunt excelente de inclus in dieta deoarece tin la distanta aceasta crunta boala.

Alimente de culoare portocalie

Combat cancerul de stomac si ovarian. Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie din cartofii dulci, dovleac sau morcovi, avand un efect extraordinar in distrugerea celulelor canceroase. Acidul cafeic, un compus organic, gasit in morcovi si cartofi dulci este dovedit stiintific ca inhiba dezvoltarea cancerului de san.

Alimente de culoare galbena

Prin consumul de citrice si, de asemenea, de papaya si pepene galben, putem preveni cancerul la stomac si esofagian. Vitamina C este un puternic antioxidant care inhiba cresterea tumorilor canceroase.

Alimente de culoare neutra

Sunt ciupercile, usturoiul, ceapa. Combat cancerul ovarian, de stomac si de colon. Compusul activ din usturoi, alicina, are un efect antimicrobian si antioxidant. Polifenolii care se gasesc in ceapa au capacitatea de a distruge celulele canceroase din colon. Ciupercile sunt bogate in vitamina D, care ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer ovarian. Statisticile arata ca femeile care consuma frecvent aceste alimente au rate mai mici ale declansarii cancerului ovarian si de colon.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Spune-ne opinia ta despre "Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 6 =

Cele mai citite articole

Poate nu stiai ca kiwi se afla in fruntea clasamentului, alaturi de alte fructe, atunci cand vine ...
Toate persoanele trec prin unele momente in care se simt triste.
Toamna este anotimpul ideal pentru a sta treaz ore in sir cuibarit in casa pentru a citi povesti ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0