Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salata grecesca pe frunze de andiva

Salata grecesca pe frunze de andiva
Salata greceasca pe frunze de andive este un aperitiv rafinat cu care te poti rasfata la pranz sau la cina, fara teama kilogramelor in plus. Salata se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline. Este una dintre cele mai gustoase salate la care te-ai gandit vreodata!


Andiva, numita si cicoare de gradina, este o planta cu frunze carnoase, usor amarui la gust.
Cand cumperi andive, ai grija sa le alegi pe cele fara pete, cu frunze albe si cu varfurile galbene. Daca ti se par amarui, pune-le in apa cu sare si otet pentru 15 minute. Pot fi consumate sub forma de salata, cu putin suc de lamaie, ori combinate cu alte legume.
Andivele, sursa de energie pentru organism
Andiva usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si are efecte mineralizante. Datorita substantelor continute (lactucina, lactupicrina), andiva alina durerile si alunga stresul. Prin prezenta intibinei, o substanta cu proprietati antioxidante, intarzie imbatranirea si instalarea bolilor degenerative.
Datorita nutrientilor pe care le contine, aceasta leguma intareste oasele, imbunatateste vederea si este de mare ajutor in lupta cu kilogramele in exces.
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- O andiva;
- rosii cherry;
- masline Kalamata fara samburi;
- un castravete taiat felii;
- ½ ceapa rosie, taiata julienne;
- branza feta, taiata cubulete de cate 1 cm;
- ulei de masline;
- oregano;
- sare si piper.
Modalitate de preparare:
Se indeparteaza primele frunzele exterioare ale andivei si se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Apoi se indeparteaza cotorul si se desfac frunzele mai mari care vor servi la aranjamentul decorativ al salatei.
Frunzele de andiva se aranjeaza circular pe platou. Se asaza in fiecare frunza doua jumatati de rosii, doua masline, doua cuburi de branza feta, felii de ceapa si castravete.
Se asezoneaza cu putina sare si piper proaspat macinat, se presara oregano si se stropeste bine cu ulei de masline. Se amesteca foarte usor.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aperitiv

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0