Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salata grecesca pe frunze de andiva

Salata grecesca pe frunze de andiva
Salata greceasca pe frunze de andive este un aperitiv rafinat cu care te poti rasfata la pranz sau la cina, fara teama kilogramelor in plus. Salata se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline. Este una dintre cele mai gustoase salate la care te-ai gandit vreodata!


Andiva, numita si cicoare de gradina, este o planta cu frunze carnoase, usor amarui la gust.
Cand cumperi andive, ai grija sa le alegi pe cele fara pete, cu frunze albe si cu varfurile galbene. Daca ti se par amarui, pune-le in apa cu sare si otet pentru 15 minute. Pot fi consumate sub forma de salata, cu putin suc de lamaie, ori combinate cu alte legume.
Andivele, sursa de energie pentru organism
Andiva usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si are efecte mineralizante. Datorita substantelor continute (lactucina, lactupicrina), andiva alina durerile si alunga stresul. Prin prezenta intibinei, o substanta cu proprietati antioxidante, intarzie imbatranirea si instalarea bolilor degenerative.
Datorita nutrientilor pe care le contine, aceasta leguma intareste oasele, imbunatateste vederea si este de mare ajutor in lupta cu kilogramele in exces.
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- O andiva;
- rosii cherry;
- masline Kalamata fara samburi;
- un castravete taiat felii;
- ½ ceapa rosie, taiata julienne;
- branza feta, taiata cubulete de cate 1 cm;
- ulei de masline;
- oregano;
- sare si piper.
Modalitate de preparare:
Se indeparteaza primele frunzele exterioare ale andivei si se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Apoi se indeparteaza cotorul si se desfac frunzele mai mari care vor servi la aranjamentul decorativ al salatei.
Frunzele de andiva se aranjeaza circular pe platou. Se asaza in fiecare frunza doua jumatati de rosii, doua masline, doua cuburi de branza feta, felii de ceapa si castravete.
Se asezoneaza cu putina sare si piper proaspat macinat, se presara oregano si se stropeste bine cu ulei de masline. Se amesteca foarte usor.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aperitiv

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016