Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desen cu creionul sau in carbune? Diferente si asemanari intre cele doua stiluri

de Sunt Fericita la 2019-11-04
Desen cu creionul sau in carbune? Diferente si asemanari intre cele doua stiluri
Pentru multi oameni, desenele realizate in nuante de negru si gri reprezinta adevarata forma de arta. In lumea schitelor, creionul sau carbunele sunt instrumentele care ajuta la prezentarea si consolidarea ideii de baza. Utilizate pentru a reda cat mai fidel trasaturile caracteristice si micile detalii, aceste stiluri sunt abordate de toti artistii care vor sa surprinda intr-un mod corect starile pe care le transmit mai departe, prin desen.


O bucata de carbune ori un simplu creion si o foaie de hartie sunt de ajuns pentru a manifesta talentul creator. 

Exista insa tehnici de desen diferite pentru aceste stiluri, chiar daca in mare parte inseamna observare, masuratori si exercitiu.


Asemanari intre creion si carbune

Creionul si carbunele sunt medii de desen uscate care solicita o anumita textura a hartiei, mata si fara acid, pentru ca lucrarea realizata sa poata avea o durata de viata prelungita si sa nu se ingalbeneasca in timp. 

De asemenea, aceste doua instrumente sunt medii intunecate cu care un artist lucreaza de regula pe o foaie alba si care permit celor care deseneaza sa controleze cat de intunecate sau cat de luminoase vor fi lucrarile lor. Mai mult, atat carbunele cat si creionul reprezinta o modalitate ieftina de a incepe procesul artistic.


Caracteristicile creionului

Desenul in creion este una dintre cele mai raspandite forme artistice. Domeniile de aplicare sunt nenumarate, de la stiinte ale naturii si moda pana la proiectare de masini sau stiinte sociale. Spre deosebire de carbune, acesta este potrivit pentru schitele mici si poate fi folosit chiar si pentru a desena atunci cand esti in miscare.

Desenul in creion este monocromatic, insa are valori de luminozitate diferite, iar factorii cheie care stau la baza reusitei sunt precizia cu care acesta este realizat, nivelul de lumina si modul in care marginile si elementele de tranzitie sunt conturate. 

Unii artisti merg insa mai departe si folosesc poate si putina culoare in lucrarile lor. Daca te regasesti printre cei care adora sa experimenteze, gasesti creioane colorate la ProfiArt. Ca sa abordezi acest stil de desen este important sa vizualizezi o imagine de ansamblu si sa o desenezi cat mai simplu, dar in acelasi timp reprezentativ. 

Atunci cand privesti un desen in creion, textura sa este subtila, dar frumoasa, si unifica suprafata intregii lucrari. Cand incepi o noua schita, fa mai intai conturul de baza, pentru ca astfel vei beneficia de mai multa precizie asupra operei pe care vrei sa o realizezi. Desenele in creion sunt pretentioase si este necesar sa pastrezi in permaneta contactul vizual cu obiectul pe care vrei sa-l transpui pe hartie.


Caracteristicile carbunelui

Tehnica desenarii cu carbune este ceva mai complexa si nu este indicata pentru aplicatii ce necesita atentie la detalii fine. In schimb, carbunele poate fi folosit pentru desene la scara naturala sau schite pregatitoare. Exista tipuri diferite de carbune, respectiv moale, mediu, alb si greu, care au structura de pulbere si necesita o suprafata mai dura decat hartia obisnuita folosita pentru desenele in creion.

Cu toate ca nu poate fi folosit pentru linii meticuloase, carbunele este indispensabil pentru crearea umbrelor, gradatie si expresivitate. Acest instrument este preferatul tuturor artistilor ce obisnuiesc sa realizeze portrete care redau cat mai fidel chipurile persoanelor pe care le deseneaza. 

Cu ajutorul carbunelui pot fi efectuate schimbari rapide, la scara larga, lucru ce permite artistului sa invete sa exploreze si sa isi remedieze greselile foarte usor. Insa, principalul dezavantaj al acestei tehnici este ca tinde sa fie dezordonata, praful putandu-se imprastia usor pe lucrare.

 

Pentru a obtine desene de calitate ai nevoie de imaginatie, talent, multe ore de practica si instrumente pe masura asteptarilor tale. Atat creionul cat si carbunele sunt perfecte pentru a obtine creatii deosebite, insa daca esti novice in acest domeniu este recomandat sa incepi sa lucrezi in creion, dupa care poti aborda si desenele in carbune.




Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creioane colorate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbune

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0