Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr. Oz: 3 intrebari pe care sa i le pui doctorului tau

Dr. Oz: 3 intrebari pe care sa i le pui doctorului tau
In ciuda celor mai bune eforturi ale lor, medici pot face uneori greseli. De fapt, un studiu din 2013 in randul a 350.000 de cazuri de malpraxis, s-a descoperit ca cele mai periculoase greseli pe care le fac medicii sunt diagnosticile gresite, incorecte si intarziate care duc, in Statele Unite, la moartea a peste160.000 de amercani anual.


Dar te poti proteja: ajuta-l pe medic sa te ajute. Incepe prin a-i pune catvea intrebari.
Vreti sa vedeti rezultatele testelor pe care mi le-a recomandat doctorul de dinaintea dumneavoastra?
Este intotdeauna bine sa cunosti istoria medicala a familiei, pentru ca ii ajuta pe medici sa detecteze afectiunile de care suferi ereditar, cum ar fi probleme de inima si cancer.
Suna doctorul la care ai fost in ultimii ani (cu cat mai multi ani mergi in urma, cu atat mai bine) si roaga-l sa-ti faca o copie a dosarului tau: rezultate la teste, rapoarte de patologie, imunizare etc. Specialistul la care mergi acum nu va mai repeta anumite teste si va uni punctele pe care un alt doctor s-ar putea sa le fi trecut cu vederea.
Pot sa iau si alte medicamente impreuna cu acesta?
Doua treimi din vizitele la medic se sfarsesc prin scrierea unei retete. Nu e deci de mirare ca multi pacientii iau doua, trei tipuri de medicamente. Sau mai multe. Ceea ce afce foarte usor sa apara greseala. Combinatii gresite, doze incorecte. 
Asa ca, atunci cand mergi la medic, scrie undeva numele medicamentelor pe care le mai iei. 
Mai am si alte optiuni?
Sa spunem ca ti s-a dat diagnosticul corect. Urmeaza tratamentul. In multe boli, exista mai multe alternative de tratament, unele conservatoare (gen asteapta sa vezi) si altele agresive (chirurgicale) si fiecare abordare are propriile amenintari si beneficii. Dar cercetarile recente arata ca medicii nu fac o treaba prea buna cand trebuie sa te informeze despre alegerile pe care le poti face.
Inainte de a te angaja la orice, intreaba de optiuni. Apoi poarta o discutie deschisa cu doctorul despre ceea ce este important. Vrei sa iei zilnic medicamente pentru a nu face operatie? Sau vrei sa treci la cutit in loc sa faci asta?

Sursa: Oprah.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dr. oz

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0