Mit 1: Pielea imi va imbatrani exact ca a mamei.
Fapt: S-ar putea ca asta sa nu se intample. Sunt multi factori implicati in felul in care arati. Da, genetica, ceea ce ai mostenit de la mama si tata, joaca un rol, dar alegerile privind stilul de viata si sanatatea ta influenteaza modul in care imbatranesti.
Mit 2: Daca ma bronzez la salon, nu voi avea arsuri solare afara.
Fapt: Orice culoare a pielii, alta decat cea naturala arata ca pielea ta a fost afectata. O pre-expunere la solar nu protjeaza pielea in niciun fel. Poate asa ai impresia, caci senzatia de arsura este mai mica, dar raul a fost deja facut. Concluzie: nu te mai bronza la salon si foloseste crema de protectie solara.
Mit 3: Acneea este declansata de ceea ce mananc.
Fapt: In mare parte, acneea este genetica. Desi unele alimente pot avea un impact asupra acesteia, dieta nu te va face sa contractezi acneea. Acneea este cauzata de productia excesiva de sebuum (ulei) si blocarea porilor pielii. Cantitatea de sebuum produs de piele este reglata doar de hormoni, nu si de mancare.
Mit 4: Dermatologii pot diagnostica orice boala de piele.
Fapt: Dermatologii isi petrec cel putin 3 ani studiind diferite boli ale pielii. Din pacate, anumite persoane pot avea anumite iritatii care sa se potriveasca mai multor tipuri de boli. Dermatologii sunt pregatiti sa diagnosticheze o iritatie alcatuind o lista de posibilitati.
Mit 5: Antioxidantii topici reduc ridurile.
Fapt: Radicalii liberi joaca un rol important in aparitia ridurilor. Prin urmare, este logic ca antioxidantii sa faca pielea sa para mai tanara. Din pacate, nu exista studii stiintifice concrete care sa arate ca un antioxidant topic este eficient. Singurul produs topic care a demonstrat ca reduce ridurile este Retin-A.
Mit 6: Produsele “complet naturale” sunt cele mai bune.
Fapt: Companiile care produc cosmetice folosesc termenul “natural” pentru a vinde. Toate produsele cosmetice au ingrediente sintetice.
Mit 7: Nu iau herpes de la cineva care nu are eruptie.
Virusul Herpes Simplex poate fi transmis inainte de eruptie, dupa contactul cu o piele aparent normala.
Mit 8: Factorul SPF imi spune de cata protectie ma voi bucura.
Fapt: In realitate, SPF-ul este numai o parte a ecuatiei. Lumina daunatoare UV este separata in doua parti: UVA si UVB. SPF masoara doar UVB-ul, despre care se credea odata ca este partea cea mai daunatoare a spectrului.
Mit 9: Daca folosesc aparatul de ras, parul va creste mai aspru si mai des.
Fapt: Aparatul de ras nu influenteaza cresterea sau grosimea parului. Ceea ce vezi camd te razi este o iluzie optica cauzata de parul bont care creste de la piele si pare mai gros, desi are acelasi diametru ca intotdeauna.
Mit 10: Barbatii nu au atat de multe probleme ale pielii ca si femeile.
Fapt: Pielea barbatilor se rideaza la fel ca cea a femeilor, si pot contracta boli de piele ca acneea, seboreea, dermatita atipica si psoriazis, exact ca si femeile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!