Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

L-carnitina, noul nostru dusman

L-carnitina, noul nostru dusman
L-carnitina, noul nostru dusman

Medicii ne-au tot avertizat pana acum in privinta riscurilor consumului ridicat de carne rosie. Pentru ca are grasimi saturate si continut ridicat de colesterol care sunt rele pentru inima. Se pare totusi ca s-au inselat.


Carnea rosie inca este asociata unui risc crescut de boli cardiovasculare, dar asta nu din cauza grasimii. Noile cercetari arata cu degetul spre o substanta din carnea rosie numita L-carnitina. Nile studii arata ca L-carnitina, fie sub forma de carne rosie, fie de supliment, prezinta un pericol pentru inima. Specialistii spun va acest supliment creste nivelul de energie, accelereaza slabirea si imbunatateste activitatea sportivilor. NU MAI LUATI ASA CEVA, spune Dr. Oz pe site-ul sau.
Iata cum functioneaza L-carnitina: dupa ce o ingerezi, ajunge in intestin si bacteriile intestinale o convertesc intr-o substanta numita TMA care este apoi procesata de ficat. Ficatul converteste TMA-ul intr-un compus care este asociat depunerilor pe artere si, deci, bolilor de inima. Aceasta conversie este mai evdienta la cei care mananca regulat carne rosie. Este remarcabil faptul ca vegetarienii si veganii, dupa ce au consumat cantitati mari de carnitina, nu au produs niveluri semnificative de TMA. Poate si pentru ca bacteriile din intestinele lor sunt cu totul altele.
Carnea rosie este cea mai mare sursa de carnitina, continand cam 56-162 mg pe portie. Ea poate fi gasita si in alte alimente, cum ar fi fructele de mare si carnea de pui, dar in cantitati mult mai mici, intre 3 si 7 mg pe portie. Produsele lactate au cam 3-8 mg pe portie. 
In orice caz, principala sursa este data de suplimente, oamenii luand intre 500-1.000 de mg pe zi. Cu cat iei mai multa L-carnitina, cu atat produci mai mult TMA si le faci si mai mult rau vaselor de sange.
Pentru ca cea mai mare sursa de L-carnitina este carnea rosie, este bine sa o evitam cat mai mult posibil. Daca nu poti sa renunti sau sa reduci portiile, incearca sa creezi un mediu sanatos in intestine, pentru a minimiza impactul L-carnitinei:
- creeaza un mediu alcalin mancand frunze verzi si folosind lamaie si apa in salate;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE profesori


Examenul de definitivat Venit Dat Luat Realizata de un colectiv de profesori cu experienta culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 50 de teste conforme subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare programelor specifice pentru...

Oferta Speciala
valabila 48h
- alege surse de proteine din plante, pentru a inlatura toxinele datorita continutului mare de fibre;
- ia un probiotic.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.05 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegetarieni

Spune-ne opinia ta despre "L-carnitina, noul nostru dusman"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 - 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "L-carnitina, noul nostru dusman"

carmen @ 29-Oct-2013
"Ce tot ii dati zor ca vegetarienii nu se imbolnavesc, ba din contra nu si ofera organismului nici proteinele dar nici vitaminele necesare unei bune functionari .am vazut vegetarienii intrand in leucemie, ii invatati pe oameni numai prostii, dr.OZ, spune, Dr.Oz face...bla bla bla..E normal sa mancam din toate cate putin , secretul consta sa fie preparate corespunzator , si atunci va fi OK...chiar si din carne rosie, dar nu din cauza L-carnitinei care se gaseste in carnea rosie , nicidecum ,suplimentele e adevarat sunt periculoase, si problemele incep de la o anumita varsta..va sperie acestia ca o sa ajungeti sa nu mai mancati nimik sa va hraniti cu pastile..."

Cele mai citite articole

Boala Parkinson este o afectiune a sistemului nervos, care are efecte negative, in mod progresiv, ...
Locuiesti la casa si iti doresti ca si spatiul din curte sa fie amenajat modern, conform celor mai ...
Ne indulcesc zilele cu gustul lor deosebit. Fie ca sunt cu ciocolata, vanilie, ori cu branza, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0