Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

L-carnitina, noul nostru dusman

L-carnitina, noul nostru dusman
Medicii ne-au tot avertizat pana acum in privinta riscurilor consumului ridicat de carne rosie. Pentru ca are grasimi saturate si continut ridicat de colesterol care sunt rele pentru inima. Se pare totusi ca s-au inselat.


Carnea rosie inca este asociata unui risc crescut de boli cardiovasculare, dar asta nu din cauza grasimii. Noile cercetari arata cu degetul spre o substanta din carnea rosie numita L-carnitina. Nile studii arata ca L-carnitina, fie sub forma de carne rosie, fie de supliment, prezinta un pericol pentru inima. Specialistii spun va acest supliment creste nivelul de energie, accelereaza slabirea si imbunatateste activitatea sportivilor. NU MAI LUATI ASA CEVA, spune Dr. Oz pe site-ul sau.
Iata cum functioneaza L-carnitina: dupa ce o ingerezi, ajunge in intestin si bacteriile intestinale o convertesc intr-o substanta numita TMA care este apoi procesata de ficat. Ficatul converteste TMA-ul intr-un compus care este asociat depunerilor pe artere si, deci, bolilor de inima. Aceasta conversie este mai evdienta la cei care mananca regulat carne rosie. Este remarcabil faptul ca vegetarienii si veganii, dupa ce au consumat cantitati mari de carnitina, nu au produs niveluri semnificative de TMA. Poate si pentru ca bacteriile din intestinele lor sunt cu totul altele.
Carnea rosie este cea mai mare sursa de carnitina, continand cam 56-162 mg pe portie. Ea poate fi gasita si in alte alimente, cum ar fi fructele de mare si carnea de pui, dar in cantitati mult mai mici, intre 3 si 7 mg pe portie. Produsele lactate au cam 3-8 mg pe portie. 
In orice caz, principala sursa este data de suplimente, oamenii luand intre 500-1.000 de mg pe zi. Cu cat iei mai multa L-carnitina, cu atat produci mai mult TMA si le faci si mai mult rau vaselor de sange.
Pentru ca cea mai mare sursa de L-carnitina este carnea rosie, este bine sa o evitam cat mai mult posibil. Daca nu poti sa renunti sau sa reduci portiile, incearca sa creezi un mediu sanatos in intestine, pentru a minimiza impactul L-carnitinei:
- creeaza un mediu alcalin mancand frunze verzi si folosind lamaie si apa in salate;
- alege surse de proteine din plante, pentru a inlatura toxinele datorita continutului mare de fibre;
- ia un probiotic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.05 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegetarieni

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0