Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum prevenim cancerul prin alimentatie corecta: 8 recomandari utile

de Alina Ilie la 2024-02-12
Cum prevenim cancerul prin alimentatie corecta: 8 recomandari utile
Cancerul este una dintre cele mai grave boli ale omenirii, iar cercetarile arata ca exista o stransa legatura intre alimentatie si riscul de cancer. Multi factori pot influenta dezvoltarea cancerului, printre care se numara si dieta.


Prevenirea cancerului prin alimentatie corecta: 8 sfaturi utile


Iata cateva recomandari si strategii importante:
 
Consumati o varietate de fructe si legume proaspete: Fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti, vitamine si minerale esentiale care pot ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor oxidative si pot reduce riscul de cancer. Incercati sa includeti o varietate de culori si tipuri de fructe si legume in dieta dumneavoastra zilnica.
 
Alegeti surse sanatoase de proteine: Optati pentru surse de proteine slabe, cum ar fi pestele, puiul fara piele, tofu, fasolea, lintea si alte leguminoase. Evitati sau limitati consumul de carne procesata si de carne rosie, deoarece acestea pot creste riscul de cancer colorectal si de alte tipuri.
 
Mentineti un consum moderat de grasimi: Alegeti surse sanatoase de grasimi, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de avocado si nucile, in locul grasimilor saturate si a grasimilor trans. Limitati consumul de alimente prajite si procesate care contin grasimi nesanatoase. Citeste si Dr. Oz: 4 alimente care contin grasimi sanatoase >>
 
Consumati carbohidrati complecsi: Optati pentru carbohidrati complecsi, precum cereale integrale, orez brun, quinoa si paste integrale, in locul carbohidratilor rafinati, cum ar fi painea alba si orezul alb. Carbohidratii complecsi ofera o sursa mai stabila de energie si furnizeaza fibre, vitamine si minerale esentiale.
 
Limitati consumul de zahar si alimente procesate: Evitati sau limitati consumul de zahar rafinat si alimente procesate, care pot creste riscul de cancer si pot contribui la cresterea in greutate si la alte probleme de sanatate. Inlocuiti bauturile indulcite cu apa, ceai neindulcit sau alte optiuni sanatoase.
 
Consumati alcool cu moderatie: Consumul excesiv de alcool poate creste riscul de cancer, in special cancerul de san, ficat, esofag si colon. Incercati sa limitati consumul de alcool si sa consumati bauturi alcoolice cu moderatie sau sa optati pentru alternative non-alcoolice.
 
Mentineti o greutate sanatoasa si fiti activi fizic: Mentinerea unei greutati sanatoase si exercitiile regulate pot reduce riscul de cancer si pot imbunatati starea generala de sanatate. Incercati sa faceti cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata in fiecare zi si sa urmariti o dieta echilibrata pentru a va mentine greutatea in limite normale. Nu uitati, sportul ne ajuta sa imbatranim frumos si sa ne mentinem sanatosi.
 
Evitati fumatul si expunerea la fumul de tutun: Fumatul si expunerea la fumul de tutun sunt factori de risc majori pentru cancerul pulmonar si pentru alte tipuri de cancer. 
 
Adoptand obiceiuri alimentare sanatoase si un stil de viata activ, puteti reduce semnificativ riscul de cancer si puteti promova sanatatea generala a organismului. 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0