Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragostea NU e oarba

Dragostea NU e oarba
Alegerea partenerului este una dintre cele mai importante decizii din viata. Daca alegi gresit, iti poti petrece restul vietii in amaraciune si nefericire. Este asadar extrem de important sa alegi partenerul de viata cu intelepciune.


Pentru ca relatia sa functioneze si sa dureze, ai nevoie de anumite abilitati, cum ar fi comunicarea eficienta si capacitatea de rezolvare a problemelor si a conflictelor. Insa, si mai important, ai nevoie de un partener care sa fie dispus sa isi asume toate responsabilitatile si care sa iti ofere ceea ce fiecare om isi doreste cel mai mult – o apropiere reala si profunda.
Chiar daca ne indragostim fara sa ne dam seama si simtim acea „chimie”, acea magie nu poate sta la baza unei relatii autentice, de durata. Dragostea nu este oarba. Relatiile sanatoase se construiesc in timp si se bazeaza pe iubire, incredere, respect, angajament, intimitate si atasament.
Mai intai, cunosti un barbat pe care il placi si de care te simti atrasa si care demonstreaza la randul sau ca se simte atras de tine. Din acest moment incepe adevarata cunoastere a celuilalt. Pe masura ce petreceti tot mai mult timp impreuna, va atasati unul de celalalt.
Iata care sunt cele 5 ingrediente magice care „sudeaza” o relatie autentica, conform site-ului PsychologyToday.com: cunoasterea, increderea, siguranta, angajamentul, atingerea.
Psiihologii ne spun ca exista o zona de siguranta din care nu trebuie sa iesi pe masura ce relatia evolueaza. Daca iesi din aceasta zona de siguranta, vei trece cu vederea sau vei minimiza problemele, de dragul dragostei. Astfel, daca oferi cuiva increderea ta inainte sa il cunosti cu adevarat, sau daca exista relatii sexuale inainte sa se stabileasca acel nivel de incredere si de angajament, nu faci decat sa te expui unor mari dezamagiri. De multe ori iti vei da seama prea tarziu ca partenerul tau este un neispravit.
O relatie incepe prin cunoasterea celuilalt. Nu il poti cunoaste pe celalalt decat daca va faceti destainuiri si traiti experiente variate impreuna, pe parcursul unei perioada mai lungi de timp. Este important sa vezi cum se comporta partenerul in TOATE situatiile: acasa, cu prietenii, familia, cu colegii de munca, cu strainii si cu copiii.
Exista 5 zone ce trebuie explorate in timpul perioadei de curtare, pentru a sti daca partenerul tau va fi un sot si un tata bun:
- trecutul, mediul familial si copilaria;
- nivelul de maturitate, ce reiese din atitudinea sa fata de viata si actiunile sale;
- compatibilitatea dintre voi;
- relatiile anterioare;
- existenta trasaturilor esentiale pentru construirea unei relatii: comunicare, angajament, dragoste, incredere, respect.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0