Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E timpul petrecerilor de vara! 4 retete delicioase de Sangria

de Rebeca Roman la 2016-07-08
E timpul petrecerilor de vara! 4 retete delicioase de Sangria
Sangria este alegerea ideala pentru o petrecere de vara reusita. Vin, fructe, gheata: ingredientele bauturii perfecte de vara!


Sangria este un cocktail alcoolic traditional in Spania, de unde provine reteta originala. Ingredientele retetei clasice sunt vinul rosu (de unde si denumirea acestei bauturi), portocalele si o bautura racoritoare tonica, indulcita, produsa in Spania.

De-a lungul timpului, au aparut nenumarate versiuni de Sangria, care combina diverse bauturi alcoolice, fructe si alte ingrediente. Astfel ca aceasta bautura perfecta pentru sezonul estival poate fi adaptata in functie de gusturile personale si in functie de gradul de tarie preferat.

1. Sangria Rose cu capsune

Ingrediente: 750 ml de sampanie rose, 50 ml de cognac, o lamaie, o portocala rosie, o mana de capsune, 50 ml de apa tonica.
Adaugati fructele decojite/feliate, dupa caz, in amestecul de sampanie, cognac si apa tonica. Daca doriti, indulciti cu 3 linguri de sirop. Pastrati la frigider inainte de servire.

2. Sangria cu votca si mure

Ingrediente: 750 ml de vin rosu dulce, 50 ml de votca, 100 de grame de mure, felii de portocale si lamai verzi, 3 linguri de zahar. Preparati un sirop din zahar, mure si apa. Mixati vinul cu siropul si votca. Adaugati mure proaspatate si felii de citrice.

3. Sangria cu piersici si miere

Ingrediente: 750 ml vin alb, sec, 4 linguri lichior de portocale sau de piersici, 1 lingura de miere, 4 linguri suc de portocale, 2 piersici feliate. Mizati lichidele, indulciti cu miere si adaugati feliile de piersici. Serviti cu gheata.

4. Sangria cu pepene si grappa

Ingrediente: 750 ml de vin alb, 50 ml de grappa (sau brandy), 200 grame de pepene rosu si pepene galben, 2 linguri de miere, felii de lamaie verde, frunze proaspete de menta.
Taiati miezul de pepene in cubulete sau folositi instrumentul pentru inghetata pentru a obtine bilute de pepene rosu si pepene galben. Mixati lichidele, adaugati miezul de pepene, feliile transversale de lime. Decorati cu menta.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cocktail

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016