Unul dintre aspectele bine cunoscute ala fizicii cuantice este ca anumite observatii nu pot fi prezise la modul absolut. In schimb, exista o serie de observatii posibile de diferite probabilitati. O explicatie cunoscuta, cea a interpretarii „lumilor multiple”, spune ca fiecare dintre aceste observatii corespunde unui univers diferit. O noua teorie stiintifica – biocentrismul – redefineste aceste idei. Exista un numar infinit de universuri si orice este posibil sa se intample are loc intr-unul dintre ele. Moartea nu exista, in adevaratul sens, in niciunul din aceste scenarii. Toate universurile posibile exista simultam, indiferent de ce se inatmpla intr-unul dintre ele. Desi trupurile individuale sunt create in asa fel incat sa se autodistruga, sentimentul de „viata” – „Cine sunt eu?” – este doar o sursa limitata de energie care opereaza la nivelul creierului. Energia aceasta (20 de watti) nu dispare insa odata cu moartea. Unul dintre axiomele stiintei este tocmai ca energia nu moare: nu poate fi creata si nici distrusa. Transcende insa ea de la o lume la alta?
Un experiment, publicat recent in revista Science, arata comportamentul unei particule ce trebuia sa treaca simultan prin doua separatoare de fascicule. Particula a trecut prin primul separator de fascicule. Un Observator a decis sa actioneze comutatorul celui de-al doilea separator, pornindu-l sau oprindu-l. Decizia Observatorul a facut ca particula sa se comporte intr-un anume fel, sa treaca mai departe sau sa mai astepte. Indiferent de alegerea pe care a facut-o Observatorul, particula este cea care experimenteaza optiunile.
Conform Biocentrismului, spatiul si timpul sunt doar instrumente pe care creierul uman, „bateria de 20 de wati”, le foloseste ca sa aranjeze intr-o forma accesibila informatiile primite. Mintea are nevoie de ele. „Bateria” nu, doar le proceseaza la un moment dat, dar functionarea ei categoric nu depinde de timp si spatiu.
Tot ce vezi si experimentezi acum sunt informatii care apar in mintea ta. Spatiul si timpul sunt doar instrumente de a pune totul cap la cap.
Nemurirea nu inseamna existenta perpetua in timp, fara a cunoaste sfarsitul, ci existenta in afara timpului cu totul.
Dupa moartea fiului sau, Emerson a scris “Nu viata ne este amenintata, ci perceptia. Sufar ca suferinta nu ma poate invata nimic si nici nu ma poate purta macar un pas inspre natura reala”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!