Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii atenta la barbatul tau! Recunosti aceste 10 semne ale depresiei?

de Sunt Fericita la 2019-12-05
Fii atenta la barbatul tau! Recunosti aceste 10 semne ale depresiei?
Desi nu pare a fi asa, barbatii sunt stigmatizati! Ei trebuie sa fie puternici si sa nu cada prada emotiilor aproape niciodata! Daca iti iubesti partenerul, trebuie sa recunosti aceste 10 semne ale depresiei inainte de a fi prea tarziu!


Conform Health.com si Institutului National american de Sanatate Mentala, principele simptome acuzate de barbatii ce sufera de depresie sunt:
 
1. Oboseala
Depresia presupune o serie de schimbari emotionale dar si fizice ce au drept rezultat oboseala, lipsa de energie, diminuarea activitatii fizice obisnuite. Conform prof. dr. Josh Klapow, psiholog clinician la Scoala de Sanatate Publica Birmingham din cadrul Universitatii Alabama (S.U.A.), mai multi barbati decat femei acuza oboseala ca fiind principalul simptom cu care se confrunta.
 
2. Tulburari de somn
Insomnia, trezitul peste noapte, trezitul foarte devreme, sau, din contra, dormitul prelungit, reprezinta simptome frecvente ale depresiei. Lipsa unui somn adecvat, odihnitor, contribuie, in schimb, la cresterea nivelului de oboseala si de irascibilitate.
 
3. Dureri de stomac sau de spate
Desi depresia este o afectiune psihica, aceasta poate contribui la dezvoltarea unor probleme fizice. Afectiuni gastrointestinale precum constipatia sau diareea, dureri de spate sau dureri de cap sunt cateva dintre problemele de sanatate care merg mana in mana cu depresia.
 
4. Irascibilitate
Daca femeile ce sufera de depresie tind sa fie apatice, barbatii sunt mai degraba irascibili. Dr. Josh Klapow explica: "barbatii spun ca sunt irascibili din cauza faptului ca au constant ganduri negative". Gandurile negative apar frecvent in cazul depesiei.
 
5. Dificultati de concentrare
Lentoarea psihomotorie ce insoteste depresia diminueaza capacitatea de procesare a informatiilor reducand puterea de concentrare si cea de munca. "Eu descriu depresia ca o forma reversibila de moarte cerebrala. Cand esti depresiv, este ca si cum unitatea centrala de procesare nu functioneaza cum trebuie", detaliaza dr. Norman Sussman, profesor de psihiatrie la Langone Medical Center - Universitatea din New York (S.U.A).
 
6. Agresivitate si violenta
In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin ostilitate, agresivitate si chiar violenta. Aceste stari pot fi manifestate fie in incercarea de a compensa pentru sentimentul de slabiciune, fie ca o urmare a presiunii sociale de a se integra si de a renunta la starea de izolare autoimpusa datorata depresiei.
 
7. Stres
Desi ambele sexe se confrunta cu nivele relativ egale de stres, barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa raporteze stresul ca fiind un simptom al depresiei, explica dr. Josh Klapow. Legatura dintre stres si depresie este una complexa: stresul poate fi atat un indicator al depresiei cat si o cauza. Conform studiilor, expunerea prelungita la stres poate cauza schimbari fizice si psihice care, in schimb, cauzeaza depresie.
 
8. Abuz de substante
"Suferinta emotionala a femeilor se manifesta prin depresie, in timp ce suferinta emotionala a barbatilor se traduce prin abuz de substante", explica dr. Robin Simon, profesor de sociologie la Wake Forest University, cu ocazia publicarii unui studiu realizat pe 1.000 de barbati necasatoriti cu varste intre 18-23 de ani, in care acesta a urmarit impactul schimbarilor negative din relatie, titreaza Medical News Today. Abuzul de alcool sau de stupefiante mascheaza insa suferinta si sentimentele de disconfort cauzate de depresie.
 
Studiile arata ca episoadele depresive majore sunt de doua ori mai frecvente in randul alcoolicilor si, desi atat femeile cat si barbatii pot recurge la astfel de substante pentru a face fata depresiei, acest lucru se intampla mai frecvent in randul sectorului masculin.
 
9. Probleme sexuale
Depresia este asociata lipsei de apetit sexual precum si disfunctiei erectile, doua simptome de natura sexuala care pot inrautati starea de depresie si pe care barbatii tind sa nu le raporteze. Totusi, dificultatile de natura sexuala, in lipsa altor simptome dintre cele prezentate mai sus, nu sunt un indicator al depresiei.
 
Un studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Florenta, si publicat in jurnalul de specialitate Journal of Sexual Medicine, face o legatura intre depresie, disfunctie erectila si probleme cardiace, titreaza CNN.
 
10. Ganduri sinucigase
Rata incercarilor de sinucidere este mai mare la femei decat la barbati. Cu toate acestea, rata sinuciderilor este mai ridicata la barbati. Statisticile arata ca barbatii recurg la metode letale ceea ce face ca, in cazul lor, actele sinucigase sa aiba o rata de reusita de patru ori mai mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbat

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0