Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prea multa munca strica. Daca muncim prea mult ajungem la depresie, spun expertii

Prea multa munca strica. Daca muncim prea mult ajungem la depresie, spun expertii
Functionarii care lucreaza cel putin 11 ore pe zi se confrunta cu un risc de doua ori mai mare de a suferi de depresie grava, fata de colegii lor care muncesc sapte ore pe zi, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie si publicat in SUA.


Studiul aparut in editia online a revistei Plos One a avut la baza monitorizarea a 2.000 de functionari britanici, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani, care se bucurau de o buna stare de sanatate mintala la inceputul cercetarii. Participantii au fost monitorizati, in medie, 5,8 ani.

Cercetatorii au constatat ca functionarii care lucrau cel putin 11 ore pe zi isi sporeau riscul de depresie clinica de 2,3 pana la 2,5 ori, in comparatie cu cei care respectau un program de sapte ore de munca.

Aceasta legatura intre numarul de ore lucrate si riscul de depresie nu a fost influentata de alti factori, precum stilul de viata - consumul de alcool, tutun, droguri - sau tensiunile de la locul de munca, a subliniat Marianna Virtanen, de la Institutul finlandez de medicina muncii din cadrul University College din Londra, principala autoare a studiului.

Ea a mai precizat ca nu a fost stabilita vreo legatura solida intre starea de depresie a functionarilor si starea lor civila. Totusi, cazurile de depresie grava in randul functionarilor care lucrau cel putin 11 ore pe zi au reprezentat cu 3,1%, mai putin decat reprezinta cazurile de depresie din intreaga populatie - 5%. Proportia scazuta in cazul functionarilor studiati s-ar putea explica prin aceea ca erau persoane cu o buna stare de sanatate fizica si mentala, ceea ce nu se aplica intregii populatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ore

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016