Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Frunzele si scoarta de mesteacan - beneficii pentru sanatate

de Rebeca Roman la 2021-07-08
Frunzele si scoarta de mesteacan - beneficii pentru sanatate
Mestecenii si padurile de mesteacan sunt des intalnite in Romania, datorita climatului favorabil. Utilizarea frunzelor abia aparute si a scoartei mestecenilor tineri, la inceput de primavara, este practicata de sute de ani si confirmata recent de mediul stiintific.


Ceaiul obtinut prin infuzarea scoartei de mesteacan era folosit de catre indienii nord-americani pentru calmarea durerilor de cap. Ceaiul obtinut din frunzele de mesteacan are proprietati digestive, fiind folosit in caz de febra si crampe abdominale.

Scoarta de mesteacan poate fi folosita atat intern, cat si extern. Decoctul obtinut prin fierberea indelungata a scoartei purifica sangele, de aceea este recomandat pentru curele de detoxifiere, la inceput de primavara.
Ceaiul din frunzele acestui arbore au un usor efect sedativ, de aceea poate fi folosit in caz de insomnie.

Extern, decoctul era folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea ranilor si taieturilor usoare. Datorita substantelor active continute, extractul de mesteacan este utilizat astazi in unguentele anti-reumatice.

Frunzele si scoarta tanara de mesteacan au proprietati anti-inflamatoare, astringete, purificatoare, diuretice si stimulante. Principalele minerale si vitamine continute sunt calciul, cuprul, fierul, magneziul, potasiul, vitamina A, C, E, B1 si B2.

Studiile stiintifice au demonstrat eficacitatea remediilor pe baza de mesteacan in cazul afectiunilor urinare, reumatismului, intoxicarea sangelui, reumatismului si eczemelor.

Folosit in trecut pentru a vindeca dizenteria si infectiile intestinale, mesteacanul este astazi recomandat in curele de slabire. O cura cu seva de mesteacan si ceai din frunze regleaza metabolismul si elimina celulita, prin imbunatatirea circulatiei sangelui.

Decoctul de mesteacan este indicat si pentru ingrjirea parului. In Rusia, este considerat un remediu traditional pentru vindecarea alopeciei.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina alternativa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturiste

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0