Scoarta de mesteacan poate fi folosita atat intern, cat si extern. Decoctul obtinut prin fierberea indelungata a scoartei purifica sangele, de aceea este recomandat pentru curele de detoxifiere, la inceput de primavara.
Ceaiul din frunzele acestui arbore au un usor efect sedativ, de aceea poate fi folosit in caz de insomnie.
Extern, decoctul era folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea ranilor si taieturilor usoare. Datorita substantelor active continute, extractul de mesteacan este utilizat astazi in unguentele anti-reumatice.
Frunzele si scoarta tanara de mesteacan au proprietati anti-inflamatoare, astringete, purificatoare, diuretice si stimulante. Principalele minerale si vitamine continute sunt calciul, cuprul, fierul, magneziul, potasiul, vitamina A, C, E, B1 si B2.
Studiile stiintifice au demonstrat eficacitatea remediilor pe baza de mesteacan in cazul afectiunilor urinare, reumatismului, intoxicarea sangelui, reumatismului si eczemelor.
Folosit in trecut pentru a vindeca dizenteria si infectiile intestinale, mesteacanul este astazi recomandat in curele de slabire. O cura cu seva de mesteacan si ceai din frunze regleaza metabolismul si elimina celulita, prin imbunatatirea circulatiei sangelui.
Decoctul de mesteacan este indicat si pentru ingrjirea parului. In Rusia, este considerat un remediu traditional pentru vindecarea alopeciei.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 13 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!