Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 condimente care fac minuni pentru sanatatea ta

de Alina Ilie la 2016-06-06
8 condimente care fac minuni pentru sanatatea ta
Condimentele au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor culinare si medicinale. Iata-le pe cele care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie.


1. Scortisoara reduce nivelul de zahar din sange

Aceasta contine un compus numit aldehida cinamica, despre care se stie ca ii confera aroma si miros. Scortisoara are proprietati puternic antioxidante, combate inflamatia din organism si s-a demonstrat ca are capacitatea de a scadea colesterolul si nivelul trigliceridelor din sange.
Mai mult, poate scadea nivelul de zahar din sange prin incetinirea procesului de descompunere a carbohidratilor si ameliorarea sensibilitatii la insulina. Studiile au aratat ca scortisoara poate reduce glicemia cu 10-29% la pacientii diabetici. Doza recomandata este de 1-2 lingurite de scortisoara pe zi.

2. Salvia imbunatateste memoria si puterea de concentrare

Salvia a fost apreciata in timpul Evului Mediu pentru proprietatile sale de vindecare, fiind folosita pentru a preveni ciuma.
Studiile recente indica faptul ca salvia poate imbunatati functiile creierului, fiind de mare folos persoanelor care sufera de Alzheimer. Boala Alzheimer este insotita de o scadere a nivelului acetilcolinei, un "mesager" chimic din creier. Salvia inhiba descompunerea acetilcolinei.

In urma unui studiu desfasurat pe o perioada de 4 luni la care au participat 42 de persoane care sufereau de Alzheimer, s-a demonstrat ca extractul de salvie imbunatateste semnificativ functia cerebrala.

3. Menta amelioreaza durerile de stomac

Menta are o lunga istorie de utilizare in medicina populara si aromaterapie. Are in compozitie o substanta uleioasa responsabila pentru efectele sale benefice asupra sanatatii.
Potrivit cercetatorilor, uleiul de menta combate sindromul intestinului iritabil, relaxeaza musculatura de la nivelul colonului. De asemenea, combate balonarea abdominala.

4. Turmericul are proprietati antiinflamatorii

Curcumina are proprietati antioxidante, ajutand in lupta impotriva daunelor oxidative si stimuland functionarea enzimelor de care are nevoie organismul. Aceasta proprietate este foarte importanta deoarece daunele oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele cheie din spatele procesului de imbatranire prematura si a multor boli.
Avand proprietati antiinflamatoare, curcumina poate inlocui cu succes medicamentele recomandate pentru bolile cronice. Studiile sugereaza ca aceasta poate imbunatati functiile cerebrale, lupta impotriva Alzheimerului, reduce riscul de boli de inima, cancer si artrita.

5. Busuiocul lupta impotriva infectiilor si stimuleaza imunitatea

Cercetatorii afirma ca busuiocul poate stimula functia sistemului imunitar prin cresterea celulelor imune din sange.

Afla si alte beneficii ale busuiocului pentru sanatate>>

6. Piperul cayenne reduce pofta de mancare si are proprietati anticancer

Ingredientul activ se numeste capsaicina si s-a demonstrat ca reduce apetitul si stimuleaza arderea grasimilor. Din acest motiv, este un ingredient nelipsit din suplimentele pentru pierderea in greutate.

Mai mult, studiile au aratat ca poate combate mai multe tipuri de cancer (pulmonar, de ficat, de prostata).

7. Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii si poate combate greata

Este un condiment popular folosit in medicina alternativa. Se pare ca poate combate inflamatiile din organism in acelasi mod ca aspirina.

Descopera ce efecte are ghimbirul asupra organismului tau>>

8. Rozmarinul asigura buna functionare a sistemului nervos

Ceaiul de rozmarin stimuleaza memoria si ne ajuta sa ne controlam emotiile.
Rozmarinul are o actiune complexa asupra sistemului nervos: este un tonic cerebral foarte eficient, ajuta si in caz de insomnie, instabilitate emotionala, nervozitate. Regleaza buna functionare a sistemului nervos si combate surmenajul fizic si intelectual.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.39 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proprietati medicinale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0