Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile unei femei mature: Poate exista prietenie intre o femeie si un barbat

Gandurile unei femei mature: Poate exista prietenie intre o femeie si un barbat
Spun de la inceput ca nu exista asa ceva. In urma experientei indelungate, de sute de ani de viata (traita sau citita), nu cred ca se poate lega o prietenie sincera, dezinteresata intre yin si yang. Nu neg ca debutul poate fi cat se poate de frumos si de romantic: lucram impreuna, ne intelegem profesional si apoi brusc, dupa cateva luni, ridicam privirea si vedem ca celalalt are ochi albastri. Si ca ii place muzica buna. Sau "Insula".


Se creeaza apoi un vortex, in care zilele si gesturile se amesteca, in care inima bate mai repede si vrem sa recuperam ceea ce n-am avut si n-am pierdut niciodata si incercam sa recream o relatie pe repede inainte si, zica-se, fara implicatii profunde, gen ia-ma de nevasta, dar zestre ai, cu ce mobilam dormitorul. 
Da, intr-adevar, putem sa gasim in altcineva decat in partenerul de viata trasaturi care sa te faca atenta: e mai delicat, vorbeste mai in soapta, i se pare distractiv ca ai unghiile colorate, vine cu tine la tigara. Uitam brusc cum cel de acasa e dur pentru ca a avut o copilarie grea, vorbeste tare pentru ca fost profesor o vreme, nu-i plac unghiile date cu oja, pentru ca e alergic la mirosul de acetona si nu vine la tigara, fiindca stie ca ai gastrita si a mers de nenumarate ori cu tine la medic.
Te gandesti ca poate nu este nevoie sa compari cele doua paliere, ca unul e una, si altul e cealalta. Dar oare el ce parere are? L-ai intrebat? I-ai aratat vreodata mesajele cu inuendo-uri, citate, poezii, link-uri catre melodii pe care ti le trimiti cu altcineva? Daca ar face si el la fel, cum te-ai simti?
Nu, nu cred ca exista prietenie dezinteresata intre el si ea. Fie ea il place, fie el o place pe ea. Sau poate se plac amandoi, cauta motive sa discute, sa se intalneasca, sa „lucreze” impreuna. Si atunci e si mai periculos. Caci „frumusetea” ce prinde forma de floare salbatica intre ei poate rupe trandafirii din buchetul de nunta. Si atunci, la ce bun?


Update: Rodica Ionescu (rodicaionescu.ro) a fost incitata de un dintre cititoarele noastre sa dea o replica la acest articol. Iata ce a urmat:

Nu imi este foarte clar ce intelege autoarea prin “nu exista asa ceva!”. As vrea sa inteleg mai clar ce anume nu exista. Este vorba de faptul ca daca o femeie si un barbat sunt prieteni, vor face sex automat!? Sau daca o femeie si un barbat sunt prieteni este imposibil ca la un moment dat sa nu se puna problema de a face sex!? Sau daca o femeie si un barbat sunt prieteni sigur sunt atrasi unul de altul (deci este practic imposibil sa nu fie atrasi la nivelul erotic)!? Sau daca presupunem ca sunt atrasi, vor rupe prietenia pentru ca nu pot face abstractie de asta (de dorinta erotica)!? Ce-o fi vrut sa spuna…!? 
Totodata, nu am inteles exact ce a vrut sa spuna autoarea prin “sa se placa”. Sigur ca se plac. Nu este firesc ca daca doi oameni sunt prieteni, sa le placa sa petreaca timp unul cu celalalt (si de obicei ne petrecem timpul cu persoanele cu care ne face placere sa stam : -)), nu?...adica persoane ce ne plac)? Este normal sa se evite si sa le fie sila de petrecerea timpului liber impreuna? Prin asta se defineste de multe ori prietenia: doi oameni care se plac si impartasesc valori comune. 
Parerea mea e ca a vrut sa spuna una dintre variantele: sunt prieteni, incep sa se placa si sexual si musai se incurca unul cu celalalt sau sunt prieteni, incepe el (sau ea) sa o (il) placa pe ea (respectiv el), celalalt nu consimte, moment in care prietenia musai sa se rupa. Adica…neaparat, obligatoriu, atractia trebuie sa apara (cel putin din partea unuia). 
Atat din observatiile mele directe, dar si din studiile pe care le-am citit, prietenia dintre femei si barbati poate exista. Insa in numeroase dintre prieteniile persoanelor de sex opus, exista intr-adevar aceasta posibilitate – de a aparea atractia erotica unul fata de celalalt (dar nu e sigura, nu e batuta in cuie, cu toate ca este destul de mare). Studiile pe care le-am citit eu in domeniu (si admit ca nu sunt foarte multe, cred ca vreo 3-4) afirma faptul ca exista diferente intre sexe in modalitatea de percepere a prieteniei. Barbatii se pare ca sunt mai predispusi a isi vedea amica si ca pe o posibila partenera sexuala, fapt ce se intampla mai putin usor in cazul femeilor (sa isi vada prietenul ca pe un posibil partener sexual). Nu este o regula, insa. Desi se intampla. Ceea ce am remarcat la aceste studii este faptul ca esantioanele folosite (persoanele interogate) sunt formate cu precadere din tineri, studenti etc., asa incat nu stiu daca se aplica la orice varsta. Probabil exista si studii cu esantioane mai “in etate”, dar nu le-am citit eu. 
Dat fiind ca nu am inteles clar intrebarea autoarei articolului, imi permit sa concluzionez in felul urmator: este, intr-adevar, destul de posibil ca intr-o prietenie intre barbat si femeie (mai ales la varste tinere) sa se creeze atractie (mai ales din partea lui pentru ea) si sa apara si dorinte de natura erotica, insa daca cei doi nu consimt a merge mai departe si a transforma simpla prietenie intr-o relatie de natura romantica sau sexuala si au maturitatea de a depasi momentul si de a constientiza ca este doar o etapa (atractiile vin si pleaca, nu raman neaparat batute in cuie 100 de ani) si de a constientiza ca beneficiile pe care prietenia le aduce fiecaruia dintre ei sunt suficient de valoroase (chiar si in lipsa unei relatii sexuale), prietenia poate continua pentru o lunga perioada, fara a fi intrerupta. Nu inseamna ca daca (de exemplu) el este atras de ea, iar ea il refuza, prietenia se va si termina aici. Dupa o perioada putin mai tulbure in care emotiile lui trebuie sa se aseze, prietenia poate continua la fel de frumos sau poate chiar la un nivel superior de profunzime. Atata timp cat cei doi sunt maturi si evalueaza ca a se implica intr-o relatie emotionala unul cu celalalt nu le-ar aduce mai multe beneficii (din varii motive, ca de exemplu ca ea are copil mic acasa, ca el are super-sotie pe care o iubeste s.a.m.d.), nu vad de ce o prietenie s-ar strica doar pentru ca la un moment dat pe parcursul acesteia a aparut si asa ceva in mintea unuia dintre ei (sau in mintea amandurora).
In cazul in care cei doi nu sunt implicati in vreo alta relatie si isi doresc un partener, iar in acelasi timp interactiunea lor incepe cu o mare prietenie, a merge un pas mai departe este chiar un lucru bun. Pana la urma, cele mai multe cupluri ar trebui sa se formeze in felul acesta: intre doi oameni care se inteleg extrem de bine si care pe termen lung pot construi ceva durabil pe plan relational. Prieteniile se formeaza in general pe baza de compatibilitati comune. Iar casniciile fericite, conform studiilor, cam de asta sunt definite: de compatibilitati comune (nu de atractie sexuala, indragostire etc., desi nu sunt nici acestea neimportante, insa nu conteaza la fel de mult pe termen lung; adica nu asigura implinirea relatiei in the long run). Deci, daca un el si o ea prieteni aleg sa se si “incurce”, sansele ca asta sa duca la un cuplu armonios sunt mai ridicate decat daca un el si o ea care doar sunt extrem de atrasi unul de celelalt ajung sa se cupleze. 
O prietenie nu trebuie neaparat sa se incheie daca unul il vrea pe celalalt in pat, iar celalalt nu consimte. Sau nu trebuie neaparat sa degenereze in relatie sexuala (in cazul in care amandoi se doresc unul pe celalalt in plan erotic – pt ca atata timp cat sunt maturi, isi pot cantari foarte bine ce castiga si ce pierd daca se cupleaza). 
Si eu am prieteni barbati, si tu probabil ai….nu suntem capabile sa mentinem aceste prietenii din cauza ca sunt cu persoane de sex opus? Suntem obligatoriu atrase de acesti barbati cu care suntem prietene? (nu stiu daca tu ai prieteni barbati, Monique, dar eu am si nu, nu sunt atrasa : -)). Articolul mi se pare ca reprezinta pur si simplu opinia autoarei generata strict de experientele personale ale acesteia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prietenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre partener

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0