Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Relatie deschisa - ce este, cum o poti incepe si sfaturi

de Sunt Fericita la 2019-04-17
Relatie deschisa - ce este, cum o poti incepe si sfaturi
O relatie deschisa poate fi o provocare, dar daca partenerii ajung la un consens in aceasta privinta... Totul este posibil! In cele ce urmeaza vei regasi si o serie de sfaturi aplicabile unei astfel de situatii. Retine! Tine doar de tine si de partenerul tau cum veti aborda aceasta situatie. E important sa luati in calcul mai multe aspecte sensibile inainte de a face un astfel de pas.


Sa ai o relatie deschisa in 2019 nu mai e noutate pentru nimeni, insa decizia aceasta nu tine doar de o parte implicata intr-o relatie. E evident ca doua persoane care formeaza un cuplu in mod asumat si vor sa schimbe normele la care aderam cu totii atunci cand intram intr-o relatie serioasa vor avea cateva discutii serioase de purtat. Daca unul dintre parteneri intelege si accepta monogamia iar celalalt vreau sa experimenteze si cu alti oameni, atunci e posibil sa ajungi intr-o infundatura. 
 
Intelegem, asadar, ca si schimbul de parteneri sexuali (swinging) poate fi inclus la categoria relatie deschisa.
 
Persoanele care vor sa intre intr-o relatie deschisa sunt, fara doar si poate, interesate de a-si respecta partenerul prin a aduce asta in discutie. Fie ca iti surade sau nu o astfel de idee, e important sa apreciezi deschiderea si onestitatea daca ti se propune un astfel de lucru sau sa intelegi pozitia in care se afla omul de langa tine daca vii tu cu propunerea.
 
Motivele pentru care se ajunge la o relatie deschisa sunt variate, insa putem lua in calcul urmatoarele:
  • ceva nou - unul sau ambii parteneri doresc sa simta o noutate in plan intim sau personal
  • distanta - relatia la distanta poate sa duca cu usurinta la nevoia de afectiune de la alte persoane, dar nu vrei sa pierzi partenerul pe care deja il ai
  • emotii - se simte nevoia de experimentarea unor noi senzatii la capitolul psihologic
  • libido - unul dintre parteneri poate fi mult mai activ din punct de vedere sexual decat celalalt
  • libertate - posibil ca unul dintre parteneri sa fie dornic de a nu simti vreo "granita"
 
Relatia deschisa poate sa intampine bariere in acceptare, iar unul dintre motive este evident: gelozia. Este foarte posibil ca unul dintre parteneri sa nu accepte faptul ca celalalt vrea sa experimenteze cu alti oameni. Totodata, e relevant sa mentionam ca si contextul social poate influenta luarea unei decizii favorabile relatiei deschise, intrucat mai exista anumite tabuuri prin tara noastra.
 
Daca, totusi, va hotarati sa va asumati o astfel de decizie...
 
Nu exista reguli care se aplica pentru fiecare cuplu, dar ar trebui sa discutati in detaliu despre limite: cu cine ar „avea voie” partenerul sa mai aiba relatii? Ce poate sa faca (sarut, relatii intime, ce fel de relatii intimce, etc.)? Unde sa aiba loc cealalta relatie (doar la hotel, in casa celeilalte persoane, in casa cuplului)?
 
Sunt lucruri importante si din perspectiva sanatatii, asadar nu va limitati la a discuta tot ce trebuie discutat!
 
Desi e o tema sensibila, puteti lua foarte usor o decizie daca sunteti sinceri unul cu celalalt si nu va ascundeti nimic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatii intime

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0