Zicala „mai bine previi decat sa tratezi” se aplica si in cazul de fata, unde cateva detalii pot face diferenta. Mai jos vei gasi cinci sfaturi de urmat atunci cand vrei sa pleci iarna cu masina.
Incaltari comode in masina
Ghetele comode sau pantofii sport sunt tipuri de incaltaminte cu un grad sporit de confort, ideale pentru sofat. Iarna, zapada topita transforma orice suprafata intr-una alunecoasa. Pedalele ÅŸi preÅŸul se supun ÅŸi ele aceloraÅŸi legi, de aceea este indicat sa porti pantofi cu o talpa cat mai mare ÅŸi cat mai aderenta. Daca iti plac incaltarile cu tocuri, ar fi indicat sa te schimbi in masina, pentru un condus fara griji, in caz contrar riÅŸti sa-ti alunece piciorul de pe frana atunci cand ai nevoie de aceasta.
Camera auto instalata pe bord
In lunile de iarna, cand toata lumea prefera masina, traficul intens si conditiile soselelor sunt responsabile de producerea tamponarilor. Prin urmare, in anotimpul rece, mai mult ca oricand, ai nevoie de o camera auto. Aceasta inregistreaza atat timp cat eÅŸti la volan, iar in caz de accident vei avea o dovada clara la indemana. Cauta o camera cu rezolutie cat mai buna, pentru a putea citi ulterior numarul de inmatriculare al unei masini, necesar in anumite situatii. Daca poti distinge numarul chiar si in conditii de lumina slaba, fii sigura ca ai facut alegerea potrivita.
Mai mult, inregistrarea iti poate dovedi nevinovatia in diverse situatii, de pilda atunci cand marturiile celorlalti participanti la trafic sunt in contradictie sau nu sunt conforme cu realitatea.
Stil de condus defensiv
Cat timp adaptezi viteza in functie de starea carosabilului si de trafic, vei avea control deplin asupra masinii. Ai grija la poduri, deoarece, fiind expuse frigului din toate partile, adesea sunt mai inghetate decat restul drumului, lucru care poate duce la accidente atunci cand rulezi prea rapid. Si franele bruÅŸte sunt de evitat, deoarece ele cresc considerabil riscul de alunecare, mai ales atunci cand franezi in timpul unui viraj.
Incarcator de rezerva pentru telefon
Daca iti folosesti smartphone-ul pentru a ajunge la destinatie, utilizand datele mobile si GPS-ul, dar simultan pui muzica in masina direct de pe telefon, sigur ai nevoie de un incarcator pe care sa-l folosesti exclusiv in autoturismul tau. Te va salva in multe situatii si astfel vei avea mereu bateria incarcata.
Evitarea drumurilor lungi
Cat de lungi? Depinde de la sofer la sofer, dar ideal este sa nu conduci mai mult decat iti e confortabil, mai ales ca zilele sunt mai scurte. Pot aparea situatii neprevazute, carora o femeie le face fata mai greu, cum ar fi o pana la roata. De aceea nu e indicat sa pornesti singura la drum lung. In plus, evita sa conduci atunci cand ninge abundent sau cand ceata impiedica vizibilitatea si verifica periodic nivelul de carburant.
In concluzie, daca vrei sa ai parte de drumuri parcurse in siguranta, fii prudenta si evalueaza corect conditiile. Condu defensiv si nu pleca singura la drum lung. Poarta pantofi confortabili, inregistreaza calatoria cu o camera auto si doteaza-te cu un incarcator pe care sa-l ai mereu in masina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!