Iata ce poti pune in practica fara sa-ti asumi costuri suplimentare!
1. Ramai activa din punct de vedere social
Intr-un moment in care interactiunea sociala fata in fata se afla la cel mai scazut nivel, este important sa ramanem sociali, nu numai pentru distractie, ci si pentru sanatatea creierului. Fie ca este vorba de o seara de jocuri in familie sau de un video call cu prietenii, daca suntem sociali, ne putem imbunatati memoria. Intre anii 1998-2004 au fost efectuate teste de memorie la fiecare doi ani, iar subiectii care au fost mai „integrati social” au prezentat scoruri mai mari.
2ï¸. Citeste carti de fictiune
Cititul ajuta la dezvoltarea inteligentei cristalizate si acumularea de noi cunostinte. Cu toate acestea, se crede ca fictiunea imbunatateste inteligenta emotionala. Citirea cartilor pline de detalii, aluzii si metafore activeaza aceleasi regiuni ale creierului care ar fi simulate in situatii din viata reale. De exemplu, citirea dilemelor morale din cartile de fictiune este cunoscuta pentru faptul ca ajuta creierul si creste nivelul de empatie.
3ï¸. Bea ceai verde
In urma unui studiu realizat pe termen lung, care a fost publicat in jurnalul stiintific „Experimental Gerontology” s-a constatat faptul ca un compus chimic gasit in ceaiul verde, denumit catehina, ar putea reduce atrofia cerebrala – pierderea celulelor creierului. In cadrul acestui studiu au participat soareci cu varste de peste 12 luni si s-a descoperit faptul ca catehina din ceaiul verde a suprimat in mod eficient atrofia creierului si a imbunatatit functia acestuia in cadrul soarecilor mai in varsta.
4ï¸. Ramai activa
In urma studiilor efectuate s-a constatat faptul ca persoanele care efectueaza exercitii fizice in mod regulat au regiunile de gandire si de memorie ale creierului mai mari. De asemenea, efectuarea regulata de exercitii fizice reduce nivelul organismului de rezistenta la insulina, stres si inflamatie, eliberand si substante chimice care faciliteaza cresterea de noi vase de sange in creier. Cu toate acestea, reducerea stresului este modul cel mai rapid in care poate fi observata influenta benefica a sportului asupra creierului. Acest lucru se realizeaza prin reglarea hormonului de stres al corpului, denumit cortizol. Nivelurile ridicate de cortizol din organism s-au dovedit a avea un impact negativ asupra memoriei noastre si a modului in care gandim.
5. Invata sa canti la un instrument
Ar putea fi timpul sa curatam de praf chitara din pod, daca vrem sa ne imbunatatim functia cognitiva a creierului. In afara de dobandirea unei noi abilitati, s-a constatat ca invatarea unui nou instrument implica folosirea mai multor parti ale creierului, imbunatatindu-ne astfel competentele lingvistice si cognitive.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.45
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!