Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imbunatatirea functiei creierului - 5 sfaturi esentiale

de Sunt Fericita la 2021-05-17
Imbunatatirea functiei creierului - 5 sfaturi esentiale
Esti in cautare de energie pozitiva sau metode prin care sa iti pui mintea la treaba pentru rezultate intr-un anumit domeniu sau o activitate specifica? Iata 5 sfaturi care iti vor imbunatati considerabil functia creierului!


Iata ce poti pune in practica fara sa-ti asumi costuri suplimentare!
 
1. Ramai activa din punct de vedere social
Intr-un moment in care interactiunea sociala fata in fata se afla la cel mai scazut nivel, este important sa ramanem sociali, nu numai pentru distractie, ci si pentru sanatatea creierului. Fie ca este vorba de o seara de jocuri in familie sau de un video call cu prietenii, daca suntem sociali, ne putem imbunatati memoria. Intre anii 1998-2004 au fost efectuate teste de memorie la fiecare doi ani, iar subiectii care au fost mai „integrati social” au prezentat scoruri mai mari.
 
2️. Citeste carti de fictiune
Cititul ajuta la dezvoltarea inteligentei cristalizate si acumularea de noi cunostinte. Cu toate acestea, se crede ca fictiunea imbunatateste inteligenta emotionala. Citirea cartilor pline de detalii, aluzii si metafore activeaza aceleasi regiuni ale creierului care ar fi simulate in situatii din viata reale. De exemplu, citirea dilemelor morale din cartile de fictiune este cunoscuta pentru faptul ca ajuta creierul si creste nivelul de empatie.
 
3️. Bea ceai verde
In urma unui studiu realizat pe termen lung, care a fost publicat in jurnalul stiintific „Experimental Gerontology” s-a constatat faptul ca un compus chimic gasit in ceaiul verde, denumit catehina, ar putea reduce atrofia cerebrala – pierderea celulelor creierului. In cadrul acestui studiu au participat soareci cu varste de peste 12 luni si s-a descoperit faptul ca catehina din ceaiul verde a suprimat in mod eficient atrofia creierului si a imbunatatit functia acestuia in cadrul soarecilor mai in varsta.
 
4️. Ramai activa
In urma studiilor efectuate s-a constatat faptul ca persoanele care efectueaza exercitii fizice in mod regulat au regiunile de gandire si de memorie ale creierului mai mari. De asemenea, efectuarea regulata de exercitii fizice reduce nivelul organismului de rezistenta la insulina, stres si inflamatie, eliberand si substante chimice care faciliteaza cresterea de noi vase de sange in creier. Cu toate acestea, reducerea stresului este modul cel mai rapid in care poate fi observata influenta benefica a sportului asupra creierului. Acest lucru se realizeaza prin reglarea hormonului de stres al corpului, denumit cortizol. Nivelurile ridicate de cortizol din organism s-au dovedit a avea un impact negativ asupra memoriei noastre si a modului in care gandim.
 
5. Invata sa canti la un instrument
Ar putea fi timpul sa curatam de praf chitara din pod, daca vrem sa ne imbunatatim functia cognitiva a creierului. In afara de dobandirea unei noi abilitati, s-a constatat ca invatarea unui nou instrument implica folosirea mai multor parti ale creierului, imbunatatindu-ne astfel competentele lingvistice si cognitive.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.45 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creier

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0