Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LAMAZE = RESPIRATIE? Mai mult decat atat!

LAMAZE = RESPIRATIE? Mai mult decat atat!
Educatia prenatala Lamaze este asociata cu lectiile de respiratie pentru travaliu si nasterea normala. Daca aceasta metoda a avut ca punct de plecare importanta respiratiei in travaliu, de-a lungul zecilor de ani s-a dezvoltat si astazi cuprinde mult mai multe informatii pentru ca viitorii parinti sa fie cu adevarat pregatiti.


Extrem de multe viitoare mamici ma intreaba: „Daca voi naste prin cezariana mai am nevoie de cursurile Lamaze?”
Raspunsul este ca, indiferent de modul in care vei naste, este extrem de important sa intelegi procesele petrecute in organismul tau in timpul sarcinii si la nastere, ce efecte pot avea unele decizii asupra copilului tau in viata intrauterina dar si mai tarziu. Si pentru toate acestea te ajuta cursurile Lamaze.

La prima lectie Lamaze vei cunoaste si alte cupluri ce se pregatesc sa devina parinti, fiind un curs interactiv si dinamic in care vei afla de ce te doare spatele poate mai mult decat inainte, de ce ti se umfla picioarele, de ce respiri mai greu in ultima vreme, de ce ai perioade de somnolenta sau poate de insomie etc., dar si metode de combatere a acestor mici „efecte secundare” ale sarcinii. Apoi vei invata sa intelegi nasterea ca pe un mecanism natural, deloc intamplator, in drumul spre statutul de mamica.

In cadrul urmatoarelor doua lectii vei afla informatii exacte despre travaliu si nastere, despre fiecare etapa petrecuta acasa sau la spital. Iti vei face o imagine despre sistemul medical, care sunt pasii de urmat de la camera de garda, in sala de travaliu si nastere, care sunt practicile medicale, astfel incat intalnirea cu personalul medical, necunoscut tie, sa reprezinte o colaborare stransa si placuta.
Si pentru ca am pomenit mai devreme de respiratie, iata ca vei invata metode de relaxare si confort in travaliu printre care:
- metode de respiratie;
- hidroterapia – apa exercita presiune hidrostatica asupra organismului si astfel creste nivelul de endorfine („hormonii fericirii”) – mecanismul natural de analgezie si combatere a durerii;
- masajul – cu efect relaxant, este indicat in zonele lombar si sacral; viitorii tatici invata cum se face acest masaj pentru o sustinere eficace si o implicare completa;
- posturi si exercitii ce favorizeaza progresul travaliului;
- vizualizarea.
Toate acestea pentru un travaliu usor si o experienta pozitiva.

Cea de-a patra intalnire este rezervata cezarienei si anesteziei epidurale cu avantaje si dezavantaje. Asa cum dupa o interventie chirurgicala intraabdominala recuperarea dureaza, este esential sa invatam ce ne poate ajuta sa reintram in forma pentru ingrijirea copilului. Asadar, invata ce este bine sa faci pentru a-ti ajuta organismul in procesul de refacere.

A cincea intalnire detaliaza alaptarea.
Fie ca nasti normal sau prin cezariana, copilul tau are nevoie de lapte matern pentru anticorpi si substante nutritive. Cum nu ai mai alaptat vreodata si lucrurile se pot complica, trebuie sa cunosti unele reguli si principii de urmat pentru evitarea angorjarii sanilor („furia laptelui”), dar si pentru certitudinea ca bebe se satura si are cat mai putini colici.

Ca si noi, adultii, copiii au nevoie de ingrijire si de mentinerea igienei.
In cea de-a sasea lectie viitorii parinti invata cum se pune un scutec, cum se face igiena locala si baita, si nu in ultimul rand masajul bebelusului pentru o dezvoltare armonioasa.

Multe proaspete mamici experimenteaza depresia post-partum datorita sentimentului de neputinta ocazionat de situatia „bine, bine, am nascut, acum ce trebuie sa fac?” Avand informatiile necesare si sustinerea familiei, sentimentele negative sunt indepartate. Puteti astfel sa va bucurati la maximum de comoara proaspat aparuta printre voi.
Specialistii recomanda pregatirea alaturi de viitorii tatici pentru ca acestia sa fie constienti de experintele prin care trece o femeie in sarcina, la nastere si pentru ca apoi, cand puiutul are nevoie de ingrijire speciala si foarte multa atentie, sa stie ce au de facut.

Ramona Rosu
Educator prenatal Lamaze
Fiziokinetoterapeut
www.gimnastica-gravide.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nastere

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016