Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua era a parentingului: Ne crestem copii cu tehnologia care face parte din ei

de Alina Negrutiu la 2014-05-06
Noua era a parentingului: Ne crestem copii cu tehnologia care face parte din ei
Un barbat si o femeie, aparitia fetusului, noua luni de sarcina si un nou-nascut. Aceasta este schema standard a modului in care bebelusii au venit pana acum pe lume. Acum insa, cand tehnologia reformuleaza constant viata zilnica, ea atinge si elementele de baza ale existentei, modul in care ne dezvoltam inca din prima zi. Generatia viitoare nu numai ca va fi influentata de tehnologie, dar se va naste cu ea inscrisa in codul genetic.


Astazi, parintii nu numai ca pot vedea, dar si tine in brate copilul nenascut multumita tehnolgiei de printare 3 D. Exista proiectul bebelusi 3 D care recreeaza ecografiile fetusului in sculpturi care au trasaturile faciale si pozitia corporala a copilului ce va veni pe lume. Sculpturile pot fi printate in trei culori. Un serviciu similar este furnizat de clinica australiana Gogus – femeile insarcinate pot cumpara portrete Little Cupids 3D, ecografii cu ultrasunete ale fetusilor recreate ca figurine ce pot fi puse in rama.
Tehnologia care poate fi purtata nu numai ca arata chic pe bebelusi, dar le poate salva si viata. A fost astfel creat un sistem cu senzori de monitorizare a respiratiei de o echipa de nemti care poate preveni Sindromul Mortii Subite. Hainuta vine la pachet cu o curea care contine un circuit ce monitorizeaza respiratia si le trimite parintilor alerte cand copilul nu mai respira, pentru a putea interveni la timp, exact atunci cand clipele sunt cele mai pretioase. 
Ce zici si de scutecele inteligente care analizeaza urina bebelusului pentru a vedea care este starea de sanatate a acestuia? Scutecul inteligent, care este acum in faza de testare, are o casuta imprimata asemanatoare unui cod QR care include substante ce interactioneaza cu urina. Culorile imprimeului se schimba daca nivelul de proteine nu este normal. Un parinte poate folosi telefonul inteligent si primeste date despre starea de functionare a rinichilor, daca cel mic este sau nu deshidratat sau daca are diabet de tip 1. Daca rezultatele nu sunt bune, aplicatia ii indeamna pe parinti sa vorbeaca cu pediatrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelusi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tehnologie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 3d

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0