Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti place sa tipi la copiii tai? Iata cum sa te opresti

Nu-ti place sa tipi la copiii tai? Iata cum sa te opresti
Daca esti mama cu ceva ani experienta in spate, ai trecut desigur prin experienta frustrarilor care te-au facut sa tipi la copii. Nu esti singura. De fapt, expertii spun ca acest gest este in crestere in randul parintilor, relateaza Wall Street Journal. Parintii au fost conditionati sa evite bataia, asa ca scapa de manie prin intermediul urletelor. Trei din patru parinti tipa la copiii lor o data pe luna, in medie, pentru un comportament neadecvat sau pentru ca se enerveaza.


Ridicarea tonului nu este tot timpul un lucru rau. Descrierea unei situatii cu o voce mai inalta poate atrage atentia asupra unui lucru, fara a rani foarte tare. Tipatul devine periculos cand este un atac personal, cand capata forme de acuze gen „Niciodata nu pricepi”.
Multi parinti isi pierd controlul pentru ca iau personal tot ce face copilul. Se simt atacati sau cred ca actiunile copilului se reflecta prost asupra lor. Parintii care considera emotiile negative ale copilului ca fiind neasteptate si coplesitoare, tind sa fie din ce in ce mai frustrati cu fiecare izbucnire, spune un studiu publicat luna trecuta in Journal of Family Psychology. Abilitatea parintelui de a rezolva probleme este afectata si reactioneaza si el prin emotii negative, cum ar fi tipatul.
Adolescentii ai caror parinti folosesc disciplina verbala dura, cum ar fi tipatul sau insultele, sunt mai predispusi sa aiba probleme de comportament si simptome de depresie, spune un studiu recent efectuat in randul a 976 de copii de gimnaziu si al parintilor acestora, coordonat de Ming-Te Wang de la Universitatea din Pittsburgh.
Un alt studiu sugereaza ca tipatul la copii poate avea consecinte care le depasesc ca gravitate pe cele ale palmelor date ocazional. Efectele negative ale palmuitului pot fi ameliorate printr-un comportament cald ulterior, dar cele ale tipatului nu. Tacticile negative de solutionare a problemelor pe care copiii lle invata cand paritnii tipa la ei le raman intiparite si cand devin adulti, conchide un studiu publicat in 2012 in Marriage & Family Review. Copiii pot sa inceapa sa se astepte ca ceilalti sa-i trateze intr-un mod negativ si, inconstient, sa-si aleaga parteneri care satisfac aceasta asteptare.
Asadar, inainte sa tipi, incearca sa te controlezi:
- respira adanc: inspira, expira, inspira, expira....
- gandeste-te la ceva placut, cum ar fi ca esti pe o plaja insorita la malul oceanului albastru,
- numara pana la zece,
- cere-i sotului sa preia controlul situatiei,
- iesi din camera.
 
 Sursa: Wall Street Journal

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi pentru parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0