Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?
Sarea este un ingredient nelipsit din bucatarie. Dupa cum spune si povestea, sarea in bucate poate face diferenta intre o masa delicioasa si una fada. Ce te faci insa cand sarea, asa cum o stiam de copii, nu mai este considerata sanatoasa iar medicii iti recomanda sa o inlocuiesti cu altceva? Sarea de mare este un moft sau un inlocuitor mult mai sanatos? Iata adevarul despre sarea de mare si beneficiile sale asupra organismului...


Sarea contine sodiu si magneziu; ea are un rol important nu numai in prepararea mancarurilor, ci si in functionarea organismului uman. Sarea joaca un rol important in functionarea musculaturii, a sistemului nervos si a glandelor suprarenale.
Organismul uman are nevoie de 1.500-2.300 miligrame de sare pe zi, insa in conditiile de azi, cand mancam alimente semi-preparate sau fast-food, consumam aproape 10.000 miligrame pe zi. In aceste conditii, sarea de mare a intrat in atentia tuturor, ca inlocuitor mai sanatos si mai putin daunator.
Adevarul este ca sarea de masa si sarea de mare au aceleasi valori nutritionale, desi cea din urma este considerata a fi o alternativa mai sanatoasa. Diferentele dintre cele doua constau in calitate, textura, gust si modul de procesare. Astfel, SAREA DE MARE se obtine simplu, prin evaporarea apei de mare, deci este nerafinata si nu e procesata la temperaturi mari; mineralele ramase dupa aceasta procesare minima ii dau culoarea, calitatea si gustul. SAREA DE MASA este extrasa din depozitele de sare din munti; asta inseamna ca sarea de masa este foarte procesata si contine aditivi speciali, dintre care iodul este cel mai cunoscut.
Cei care prefera sarea de mare spun ca aceasta are si alte beneficii in afara de faptul ca da gust mancarii. Se pare ca sarea de mare contine urme microscopice de alge marine care contin iod in mod natural si enzime care ajuta la digestie.
Orice tip de sare ai alege, nu exagera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare de mare

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016