Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pregatirea pentru BAC: 6 sfaturi pentru parinti si elevi

de Sunt Fericita la 2022-06-03
Pregatirea pentru BAC: 6 sfaturi pentru parinti si elevi
Clasa a 12a poate fi una dintre cele mai stresante perioade, pentru toata familia. In primul rand pentru adolescentul care va sustine examenul maturitatii, dar si pentru parintii care stau cu sufletul la gura pentru ca nu stiu cum sa il mai ajute in aceasta incercare.



Educatia ar trebui sa aiba intotdeauna in vedere cresterea individuala, iar informatia ar trebui sa fie acumulata intr-un mod atractiv, care sa hraneasca curiozitatea nativa a copiilor. Din pacate, sistemul de invatamant este responsabil pentru multe sentimente de anxietate, cu care se confrunta din ce in ce mai multi elevi. Examenele sunt o parte importanta a educatiei, iar BAC-ul este cel mai important dintre ele, deoarece reprezinta fundatia pentru cariera viitoare a elevilor.
 
Din fericire, parintii pot fi alaturi de copiii lor, in mai multe moduri extrem de facile. De la pregatirea unei mese sanatoase in fiecare zi si pana la  verificarea rezultatelor obtinute la problemele dintr-o culegere de matematica pentru clasa a X a, parintii trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si energie. 
 
Iata care sunt cele mai importante sfaturi pentru parinti si elevi, referitor la examenul de BAC:
 
1. Incepeti pregatirea din timp
 
Atunci cand materia incepe sa fie studiata incepand din clasa a 10a, maxim a 11a, examenul de BAC nu mai reprezinta o mare necunoscuta, din contra. Este momentul mult asteptat, care va oferi un raspuns clar despre nivelul de cunostinte al elevului, dar si o eliberare din stresul aferent ultimilor ani. 
 
2. Aflati programarea exacta a examenelor
 
Chiar daca pare un detaliu minor, data examenelor ajuta mult in procesul de organizare si planificare al invatarii. In functie de tipul examenului (oral sau scris), dar si de profilul la care invata elevul, pentru unele materii se poate sustine examenul in martie, iar pentru altele in iunie. 
 
3. Organizarea este importanta
 
Planificarea este partea cea mai importanta a studiului. Odata stabilite datele examenelor, materia poate fi impartita in capitole mai mici, care pot fi mai usor asimilate si recapitulate. In acest fel se reduce si stresul, deoarece elevul stie cu certitudine ce are de facut in fiecare zi si care sunt progresele pe care le obtine. Este important ca planificarea sa fie facuta sub supravegherea profesorului de la materia respectiva, care poate atrage atentia asupra partilor mai complicate ce trebuiesc studiate mai intens. 
 
4. Recompensele ajuta intotdeauna
 
Sigur, o nota mare la BAC este cea mai buna recompensa pentru toate eforturile facute in ultimul an. Cu toate acestea, nici recompensele pentru activitatea pe termen scurt nu trebuiesc neglijate. Dupa fiecare pas important depasit, cum ar fi parcurgerea unui capitol sau completarea corecta a unui test de antrenament, acordarea unei recompense este o idee foarte buna. 
 
5. Identificati si respectati stilul de invatare al copilului
 
Daca stilul de invatare nu este respectat, toate eforturile pot fi in zadar. Elevul va petrece mult timp in activitati complet neproductive, iar examenul de BAC poate veni ca un dus rece. Fiecare persoana este diferita si are acces la informatii in diverse moduri specifice: unii prefera informatia vizuala, altii informatie verbala, in timp ce altii prefera sa studieze impreuna cu un coleg. Pentru fiecare tip de invatare exista modalitati adecvate de sustinere si promovare, asa ca cereti ajutorul unui specialist, cum este consilierul scolar, care poate sa va ofere informatii importante. 
 
6. Faceti multe simulari in conditii cat mai reale
 
Examenul in sine poate cauza multe blocaje, iar acestea pot distruge toata munca depusa. Pentru a evita situatiile neplacute, este recomandat ca periodic, eventual la finalizarea recapitularii unui capitol, sa organizati o simulare de examen, in conditii cat mai apropiate de cele reale. 
 
Tineti cont de recomandarile de mai sus si adaugati un stil de viata sanatos, bazat pe multa miscare fizica si alimentatie corecta, iar examenul de BAC va fi trecut in cele mai bune conditii. 
 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bacalaureat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre examene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pregatire

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0