Mancatul la fast-food
Grasimile continute de alimentele fast-food produc inflamatii in organism, grabesc imbatranirea tenului si provoaca o stare de somnolenta. Mai mult, vei simti nevoia sa consumi din ce in ce mai multe alimente de acest tip pentru ca nu vei simti senzatia de satietate.
De la piele, pana la structura osoasa si musculara, toate acestea pot fi imbunatatite printr-un regim alimentar corespunzator.
Pe termen lung principalele consecinte sunt aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. Pentru evitarea acestor probleme, incearca sa te hidratezi sai sa incluzi in dieta ta cat mai multe fructe si legume bio.
Consumul in exces de dulciuri
Un alt obicei cu efecte nocive asupra sanatatii si imbatranirii este consumul de dulciuri. Uneori consumam zahar fara sa stim (aceasta se ascunde in mancarea procesata si alte alimente din comert) iar acesta nu face decat sa suprasolicite organismul si sa il imbatraneasca prematur.
Consumate zilnic, nu numai ca incetinesc digestia, dar diminueaza capacitatea de regenerare a celulelor iar efectele se vad prin imbatranirea prematura: apar ridurile si pungile sub ochi si se pierde elasticitatea pielii.
Mancatul pe fuga
Mancatul in masina, pe drum sau in orice alte conditii de stres dauneaza grav digestiei. Stresul afecteaza capacitatea stomacului de a absorbi substantele nutritive. Mai mult, ai mari sanse sa mananci in mod inconstient, fara sa oservi ca ai depasit o limita. Astfel, nutritionistii recomanda sa mananci doar atunci cand iti este foame si nu pe fond de stres, depresie, anxietate.
Grasimile trans continute de produsele de patiserie, chipsurile, margarina, cartofii prajiti, sosurile din comert si cerealele cu arome sunt pe lista alimentelor care te imbatranesc.
Sari peste micul dejun
"Absenta micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii. Acest lucru din cauza scaderii nivelului glicemiei in prima parte a zilei. Cand se intampla acest lucru, majoritatea oamenilor infuleca rapid alimente nesanatoase cu continut crescut de grasimi si de zahar, cum ar fi produse de patiserie, gogosi sau ciocolata. Populatia trebuie sa inteleaga ca prin consumarea unui mic dejun sanatos in fiecare dimineata are posiblitatea sa tina deoparte bolile cronice netransmisibile care fac ravagii de la an la an", a explicat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!