Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 obiceiuri nesanatoase pentru inima

10 obiceiuri nesanatoase pentru inima
Toata lumea vrea o inima sanatoasa. Si totusi bolile cardiovasculare afecteaza unu din 10 adulti, numai in Statele Unite. Vestea buna este ca obiceiuri simple pot sa faca trecerea la o viata fara probleme. Va prezentam 10 obiceiuri daunatoare care va afecteaza inima si la care ar trebui sa renuntati.


1. Uitatul la televizor
 
Chiar daca faci exercitii fizice in mod regulat, daca petreci ore nenumarate in fata televizorului iti creste riscul de infarct si atac cerebral.
"Exercitiile intermitente nu compenseaza timpul in care stai", spune dr. R. Reynolds, de la Centrul de Cercetare a Bolilor Cardiovasculare din New York. De ce? Lipsa miscarii afecteaza nivelurile de grasimi si zaharuri. 
Dr. Reynolds ne sfatuieste sa facem plimbari dese si, cand suntem la birou, sa vorbim la telefon in picioare.

2. Nebagarea in seama a simptomelor de ostilitate si depresie

Te simti stresat, plini de nervi sau deprimat? Toate acestea iti afecteaza inima. Desi fiecare trece prin stari similare cateodata, modul in care administram emotiile afecteaza inima. "Cei care isi interiorizeaza stresul sunt in mare pericol. Cercetarea arata cat de benefice sunt rasul si sprijinul prietenilor", spune Dr. Reynolds. "Si este de mare ajutor sa mergi sa vorbesti cu un specialist".

3. Nefolosirea atei dentare

Nu se cunoaste motivul exact, dar este o legatura directa intre bolile gingiei si ale inimii, spune Dr. Ostfeld. Daca nu folosesti ata dentara, se depune placa dentara si, astfel, se imbolnaveste si gingia. Una dintre teorii spune ca bacteriile din placa dentara produc inflamatii in organism. "Inflamatia promoveaza toate aspectele arteroscleerozei", spune Dr. Ostfeld. Tratarea gingiilor poate imbunatati functionarea vaselor de sange.

4. Retragerea din lume

Nu este niciun secret, alti oameni pot fi enervanti, iritanti si greu de suportat. Totusi, este logic ca trebuie sa-ti intaresti relatiile cu cei care chiar iti plac. Oamenii cu o familie iubitoare, cu prieteni si contacte sociale au o viata mai lunga si mai sanatoasa. Toti avem nevoie de timp pentru sine, dar trebuie sa ne "agatam" de prezenta celorlalti.

5. Faci totul sau nimic

Multi oameni se apuca de gimnastica cu intentii bune, dar exagereaza, se ranesc, incep sa se simta rau si apoi se opresc de tot. Intelept este ca exercitiile sa fie facute pe perioade scurte, dar constant, la intervale regulate. Cea mai importanta este implicarea, trebuie sa ne intereseze planul pe termen lung.

6. Ingerarea a prea mult alcool

Sigur, cantitati mici de alcool sunt bune pentru inima. Alcoolul in exces este legat de un risc crescut de crestere a tensiunii arteriale, a grasimilor in sange si a insuficientei cardiace. In plus, caloriile suplimentare pot duce si la kilograme mai multe, un alt pericol pentru sanatate. Barbatii nu ar trebui sa depaseasca doua pahare de bautura pe zi, iar femeile unu.

7. Mancatul in exces

Supraponderabilitatea este un risc major pentru inima. Mancarea trebuie sa fie mai putina cantitativ, iar bauturile dulci trebuie inlocuite cu apa. Dr. Reynolds si dr. Hochman sugereaza si reducerea portiilor de carbohidrati cu multe calorii (paste si paine din faina alba) si evitarea produselor pe a caror eticheta scrie "fara grasimi" (acestea au, de obicei, multe calorii).

8. Fumatul activ sau pasiv

Desigur, ai auzit de milioane de ori inainte: nu mai fuma! Dar merita sa repetam. "Fumatul este un adevarat dezastru pentru inima ta", spune dr. Ostfeld. Fumatul produce blocarea vaselor de sange si la ingrosarea arterelor. Este totodata si o bomba cu efect intarziat pentru cei dragi tie. Sunt extrem de multi fumatori pasivi care mor din cauza problemelor de inima.

9. Evitarea fructelor si legumelor

Cea mai sanatoasa dieta pentru inima este cea bazata pe plante. Asta inseamna multe fructe si legume, nuci, cereale integrale, lactate fara grasimi si proteine si minimizarea insertiei fast food-ului. Jumatate din fiecare masa ar trebui sa fie compusa din fructe si legume. Cercetarile au demonstrat ca cei care mananca mai mult de cinci portii de fructe si legume pe zi se confrunta cu un risc cu 20% mai scazut decat cei cu mai putin de trei portii zilnice.

10. Ignorarea sforaitului

Mai mult decat un factor de neplacere, sforaitul poate fi un semn a ceva mai serios: apnee obstructiva in somn. Aceasta tulburare reprezinta o scadere sau oprire a respiratiei in timpul somnului care determina o diminuare a cantitatii de oxigen inspirate si in acelasi timp treziri repetate. Aceste manifestari sunt responsabile de fragmentarea somnului care devine astfel neodihnitor. Asa se explica somnolenta in timpul zilei, mai ales in momentele de scadere a atentiei. Apneea obstructiva in somn favorizeaza aparitia sau agravarea hipertensiunii arteriale, a insuficientei cardiace si a bolii cardiace ischemice. In acelasi timp se asociaza frecvent cu bronhopneumopatiaobstructiva cronica, agravand evolutia acesteia. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0