Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ostropel de pui cu usturoi, cum sa iti iasa delicios din prima

de SuntFericita.ro la 2023-02-27
Ostropel de pui cu usturoi, cum sa iti iasa delicios din prima
Ostropelul de pui cu usturoi se numara printre cele mai gustoase preparate romanesti, asa ca niciunei gospodine nu ar trebui sa ii lipseasca de pe lista de retete. Se prepara rapid, din putine ingrediente si poate fi personalizat dupa gusturile fiecarei familii.


Ostropelul de pui poate fi servit atat la pranz, cat si la cina, alaturi de piure de cartofi ori cu o mamaliguta fierbinte, pentru un rasfat pe cinste. Carnea de pui, rosiile si mirodeniile sunt principalele ingrediente de care trebuie sa te asiguri ca le ai in casa.
 
 Asadar, iata lista completa de ingrediente pentru ostropel, dar si care este modalitatea de preparare care iti asigura succesul in bucatarie. 
 
Ingrediente necesare pentru reteta de ostropel de pui
 
- 500g de carne de pui (aripioare, pulpe superioare ori inferioare);
- 4 catei de usturoi;
- 200g de rosii decojite in suc propriu;
- o ceapa;
- 1/2 lingurita piper negru boabe;
- o frunza de dafin;
- cateva linguri de ulei;
- patrunjel proaspat tocat;
- 100 ml vin alb;
- un praf de sare. 
 
Ostropel de pui: metoda de preparare
 
Pregateste carnea de pui, dupa care pune-o la prajit intr-o tigaie in care ai adaugat cateva linguri de ulei. Las-o sa capete putina culoare, aproximativ zece minute, timp in care poti sa pregatesti restul ingredientelor pentru ostropel de pui.
 
Toaca ceapa, decojeste usturoiul si marunteste-l, dupa care taie in cubulete rosiile din conserva. Adauga ingredientele pe rand in tigaia in care se prepara carnea de pui. Intai ceapa, dupa care usturoiul, apoi presara sare si piper si toarna peste ele 100 ml vin alb. 
 
Lasa preparatul la foc mic timp de 20 -30 de minute de minute, apoi pune rosiile si ierburile aromatice. Mai poti completa si cu apa daca este nevoie. Adauga frunza de dafin pentru un plus de aroma. 

Mai lasa ostropelul de pui sa fiarba inca 15-20 de minute, astfel incat sa se mai ingroase sosul. Verifica spre final daca se patrunde usor carnea, apoi opreste focul si presara patrunjel tocat pe deasupra. 
 
Serveste ostropelul de pui cu mamaliga, piure ori cartofi noi fierti putin, dupa care copti.  Indiferent pentru ce varianta de garnitura optezi, vei obtine un preparat de senzatie, Daca ai in familie iubitori de gusturi picante, poti sa adaugi in reteta si un ardei rosu iute. 
 
In ceea ce priveste timpul de pregatire si gatire, vei avea nevoie de aproximativ 1 ora si 15 minute pentru ca aceasta minunatie de reteta sa fie gata de savurat. 
 
De unde provine ostropelul de pui?
 
Ostropelul de pui este o reteta traditionala romaneasca de pe plaiuri moldovenesti. In aceasta regiune a tarii se recomanda ca puiul sa fie mai gras si rosiile suculente si bine coapte, pentru ca preparatul sa iasa cat mai gustos. 
 
Cu toate ca ostropelul este un preparat bine cunoscut pe plaiuri mioritice, se pare ca si italienii si spaniolii au varianta lor de tocanita de pui cu rosii. Chiar daca puiul este vedeta farfuriei, reteta mai poate fi preparata si cu alte tipuri de carne precum curcan, porc si iepure, in functie de preferinte. 
 
Ostropel cu sos rosu sau alb? 
 
Cea mai populara reteta de ostropel de pui este cea cu sos de rosii, insa exista si varianta culinara cu sos alb pe baza de faina si smantana. Fie ca optezi pentru reteta de ostropel cu sos rosu ori alb, important este sa nu iti lipseasca de pe lista ingrediente urmatoarele: vin, usturoi si foi de dafin. 
 
 
Combinatia dintre carne de pui si sos aromat de rosii si usturoi este cuceritoare, asa ca nu ai cum sa dai gres cu ea. Prepar-o de fiecare data cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi cu un preparat traditional simplu, dar extrem de gustos. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aripioare

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016