Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne place mancarea de tip fast-food si cum ne afecteaza viata

de Sunt Fericita la 2020-11-20
De ce ne place mancarea de tip fast-food si cum ne afecteaza viata
Te-ai intrebat de ce preferi mancarea de tip fast-food si ai anumite feluri care iti trezesc pofta? Sigur, se poate intampla acelasi lucru cu mancare facuta in casa, insa, parca mult mai des simtim nevoia sa mancam fast-food, o nevoie careia cu greu ii rezistam.


Totusi, nu confunda mancarea de tip fast-food cu mancarea pe care o pregatesti rapid acasa. Cea din urma poate fi extrem de sanatoasa si nutritiva si, daca vrei sa pregatesti ceva rapid, poti lua in calcul cateva retete de mancare rapida.

Iata de ce suntem atrasi de mancarea de tip fast-food:

1.Cele mai multe variante de mancare de tip fast-food contin carbohidrati

Fie care e vorba despre paine, cartofi prajiti sau zahar, mancarea cu un continut de carbohidrati ne face mai fericiti. Cel putin pe moment. E o nevoie similara cu a dependentului, moment in care nu mai luam in calcu faptul ca mancarurile de tip fast-food ne afecteaza sanatatea sau aspectul cat timp ne amintim ca am asociat un sentimet de fericire sau placere cu mancatul unui anumit tip de aliment de tip fast-food, creierul nostru va dori sa repete experienta.

Pana la urma, placerile care apar cu efortul cel mai mic sunt cele care ne pot duce la dependenta. Si asa se intampla si in cazul mancarurilor de la fast-food.

2. Multe alimente contin zahar

Gustul dulce ne atrage, ne place. In plus, cu cat mancam mai mult zahar, cu atat mai greu ii simtim gustul si vom avea nevoie sa crestem cantitatea din ce in ce mai mult. Nu degeaba zaharul mai este numit si drogul din bucatarie.

Zaharul, consumat ocazional si in cantitati mici, nu te afecteaza prea mult daca nu ai probleme de sanatate. Daca il consumi constant, insa, poti ajunge la dependenta, inclusiv poti ajunge sa ai simptome de sevraj in momentul in care vrei sa renunti la zahar. Chiar si asa, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa il inlocuiesti cu variante mai sanatoase (de exemplu stevia), fie sa il scoti complet din alimetatie. Dar sa nu te lasi pacalit, multe dintre alimetele din comert contin zahar, chiar daca tu nu stii. Cele mai multe sosuri, semipreparate sau chiar si mezelurile pot contine zahar.

In plus, o alta problema e si faptul ca obisnuinta de a consuma zahar ne face sa nu mai percem la fel gustul fructelor. O data ce te obisnuiesti cu zaharul, fructele nu vor mai parea la fel de gustoase si vei cauta sa iti potolesti pofta de dulce cu zahar si nu cu fructe.

3.Mancarea de fast-food ne aminteste de situatii placute

Cu siguranta ca multi dintre noi manancau fast-food in zilele de weekend, cand obisnuiau sa iasa in oras. Si asta pentur ca sunt mai usor de consumat, tin de foame, sunt mai ieftine decat mancarea elaborata. In plus, cele mai multe reclame care promoveaza mancarea nesanatoasa se bazeaza pe experienta pe care o traiesti alturi de prietenii tai, pe bucuria revederii, pe care le vei asocia si tu cu mancarea de tip fast-food.

De cate ori nu ai cumparat o bautura dulce de sarbatoti, tocmai pentru ca reclama iti trezea niste traiti atat de placute, prezentand inteaga familie fericita in jurul mesei, band sucul cu nesat la sfarsitul mesei.

In definitiv, relamele trebuie sa se lege strict de ceea ce pot oferi. Si daca nu iti ofera sanatate, atunci macar sa te faca sa tanjesti dupa experienta pe care ti-o prezinta reclama video.

Sigur, aproape nicio mancare nu iti face rau daca o consumi foarte rar. Insa, daca simti nevoia sa mananci un aliment nesanatos, intreaba-te de ce ai de fapt nevoie in acel moment? Sa fie vorba sucul dulce, pe care il poti iinlocui cu o varianta mult mai sanatoasa, sau de fericirea si apropierea umana pe care ti le transmite reclama. S-ar putea ca nici sa nu iti fie pofta de alimentul promovat, ci doar sa iti fie dor de cei dragi.

4.Nu ne place sa stam in bucatarie

Se intampla! Nu tuturor ne place sa gatim, asa ca incercam sa mancam cat mai mult in oras. Cum, insa, cele mai multe restaurante din mall au mancare din zona fast-food, e mai simplu sa cumparam rapid o portie de cartofi prajiti cu aripioare prajite de pui. Nu e asa?

Dar si acasa poti sa obtii mancaruri delicioase, mai sanatoase, pentru care nu e nevoie sa petreci prea mult timp in bucatarie. Vezi ma jos cateva recomandari:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0