Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune preparate de pui in stil american

de Sunt Fericita la 2020-03-04
Cele mai bune preparate de pui in stil american
Gastronomia americana inseamna mai mult decat hamburgeri, cartofi prajiti si placinte cu mere. Bucataria americana cuprinde o multime de elemente imprumutate din alte culturi, in special din America Latina, unde se folosesc extrem de multe condimente si sosuri picante. Totusi, americanii au reusit sa se remarce din punct de vedere culinar cu cateva preparate pe care cu siguranta le-ai vazut intr-o multime de filme hollywoodiene, cum ar fi clatitele cu sirop, hot dog-ul, macaroanele cu branza sau gogosile glazurate. Insa pe langa aceste preparate celebre, americanii au si cateva retete delicioase cu pui, pe care ti le prezentam mai jos!


Puiul Buffalo

La inceput, puiul in stil Buffalo se prepara doar din aripioare de pui, insa de-a lungul timpului au fost folosite pentru aceasta reteta si pulpe sau piept de pui. Ceea ce este special la acest preparat este cu siguranta sosul in care carnea este marinata, inainte de a fi prajita in ulei. Sosul este facut din unt, sos iute si condimente precum piper, ardei iute si sare. De obicei, puiul Buffalo se serveste cu morcovi caliti si cu un sos pe baza de branza albastra sau sos Ranch, facut din lapte batut si usturoi, boabe de mustar macinate, ierburi aromate, piper si maioneza. Puiul Buffalo este o reteta extrem de populara in America, si mai ales in orasul Buffalo, acolo unde a fost inventat.

Burger cu pui

Poate ca ai mai incercat pana acum burger cu carne de vita, sau burger vegetarian, insa americanii au creat si o reteta de burger cu carne de pui. Burgerul se face din carne tocata de pui, amestecata cu ceapa granulata, piper, sare, curry, boia dulce si usturoi granulat. In unele retete, americanii pregatesc burgerul de pui, intr-o crusta aurie, din faina si oua, insa il poti servi si simplu - prajit, sau facut la cuptor. De asemenea, burgerul se serveste intre doua chifle, cu sos de maioneza, castraveti murati, salata verde si cartofi prajiti.

Chicken nuggets

Chicken nuggets sunt cunoscute in limba romana drept “crochete de pui” sau “degetele de pui”, fiind destul de des intalnite in meniurile restaurantelor de tip fast food. Acest preparat a fost inventat in anii 1950, in America, de catre un cercetator in domeniul gastronomic, iar reteta sa a avut un imens succes.

 Celebrele crochete de pui americane pot fi servite atat la restaurant, cat si acasa, fiind extrem de simplu de pregatit. Pentru o astfel de reteta ai nevoie de un piept de pui, taiat fasii si de o compozitie pe baza de ou si pesmet, pentru crusta aurie. De obicei, puiul se da intai prin faina, apoi prin ouale batute si la final printr-o combinatie de pesmet, parmezan si fulgi de porumb.

Aripioare crocante de pui

Daca iti este pofta de o portie delicioasa de aripioare de pui crocante le poti comanda online foarte rapid, insa le poti prepara oricand si acasa, folosind doar cateva ingrediente. Pentru aceasta reteta, americanii pun mare accent pe condimente, cum ar fi pudra de ghimbir, sare, boia dulce, busuioc, usturoi granulat, piper si oregano. Acest mix de condimente va face carnea de pui sa fie mult mai gustoasa. In schimb, pentru crusta crocanta, aripioarele sunt date prin faina, apoi prin oua si la final prin sare si fulgi de porumb maruntiti. La final, aripioarele crocante se servesc fierbinti, cu sos de usturoi, salata verde si cartofi.

In concluzie, bucataria americana este una destul de simpla, avand o multime de elemente imprumutate din alte culturi. Totusi, preparatele americane din pui sunt foarte delicioase si pot fi preparate foarte usor, oriunde, fiind destinate de obicei restaurantelor de tip fast food.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0