Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DSP-ul francez: Tigarile electronice, ajutor pentru renuntarea la fumat

de Sunt Fericita la 2019-06-28
DSP-ul francez: Tigarile electronice, ajutor pentru renuntarea la fumat
DSP-ul francez, Sante publique France, arata printr-un studiu ca tigarile electronice ar putea servi ca ajutor pentru renuntarea la fumat.


Tigarile electronice se comercializeaza in Franta din jurul anul 2010. In 2017, 700.000 de oameni declarau ca au renuntat la fumat cu ajutorul tigarilor electronice.
 
”Efectele pe termen lung sunt inca discutabile, fapt care alimenteaza neincrederea multor fumatori”, spune Guillemette Quatremere, coordonatorul studiului.
 
In prezent, 3,8% dintre francezi au inlocuit tigarile clasice cu cele electronice, conform barometrului publicat de Agentia de Sanatate Publica din Franta miercuri, 26 iunie.
 
Studiul, derulat in perioada 2010-2017, releva succesul in crestere al tigarilor electronice, in ciuda controverselor existente in spatiul public, scrie site-ul 20minutes.fr.
 
”In primul rand, utilizatorii de tigari electronice au aproape toti o legatura cu tutunul. Fie continua sa fumeze in paralel sau, dimpotriva, nu se mai ating de tigari, toti au fost fumatori. Trebuie precizat faptul ca studiul s-a adresat exclusiv persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 75 de ani. 90% dintre utilizatorii de tigari electronice prefera produsul cu nicotina. In 2017, utilizatorii de tigari electronice reprezentau 3,8% din populatie, cu 2,7% utilizatori zilnici. Utilizatorii sunt majoritatea barbati – aproape 6 din 10. Dintre utilizatorii care folosesc tigarile electronice zilnic, persoanele care au diploma de bacalaureat sau studii superioare sunt mult mai numeroase”, spune Guillemette Quatremère, coordonatoarea studiului.
 
Ea afirma ca aproape 40% dintre utilizatorii de tigari electronice continua sa fumeze zilnic, spre deosebire de aproximativ 50% care nu mai fumeaza deloc. Mai putin de 1% din acest esantion nu a fumat niciodata.
 
Coordonatoarea studiului afirma totodata ca tigara electronica este un ajutor pentru renuntarea la fumat.
 
”Este evident acest lucru. Desigur, acest tip de concluzii trebuie sa se bazeze intotdeauna pe studii stiintifice pe termen lung. Si avem deja astfel de cifre. Ponderea fumatorilor zilnici a scazut de la 64,5% la 39,7% in randul utilizatorilor de tigari electronice. Acest lucru demonstreaza ca tigareta electronica inlocuieste treptat fumatul. De la aparitia tigarii electronice pe piata din Franta, 700.000 de oameni spun ca tigarile electronice i-au ajutat sa renunte la fumat, acesta fiind, de altfel, principalul motiv pentru care fumatorii incearca produsul: 6 utilizatori de tigari electronice din 10 au declarat ca au incercat produsul ca sa  renunte la fumat si 30% doar pentru a reduce fumatul. Ceea ce poate deveni o cerinta imperativa: ca sa renunti la fumat, utilizarea tigarii electronice trebuie sa fie exclusiva”, adauga el.
 
Referitor la faptul ca au fost publicate numeroase studii contradictorii privind efectele tigaretei electronice asupra sanatatii, el spune astfel de studii apar aproape in fiecare zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tigari electronice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0