Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preparate culinare pentru diabetici

de Camelia Diaconu la 2021-02-16
Preparate culinare pentru diabetici
Cand ai fost diagnostigat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile culinare, gusturile si aromele preferate. De fapt, daca ai diabet nu inseamna ca esti condamnat sa mananci o mancare fara gust, pentru ca, in fond, nu esti bolnav, ci ai doar o afectiune pe care esti nevoit sa o tii sub observatie.


Exista o multime de preparate gustoase pentru diabetici, la fel de sanatoase, fara sa fii nevoit sa renunti la alimentele care iti sunt pe plac. Iata cateva idei de preparate:
 

Cateva preparate culinare pentru diabetici


Salata de citrice. Cine spune ca nu mai ai voie sa mananci fructe? Fructele sunt cea mai sanatoasa modalitate prin care te poti bucura de zahar. Asa ca, ai nevoie de 5 portocale, 4 clementine, 3 grapefruit si ti-ai pregatit o salata delicioasa de fructe. Stropeste-o cu putina zeama de lamaie si de portocala, adauga putin praf de vanilie si las-o la frigider pentru cateva minute. Este cel mai rapid desert caruia ii poti simti gustul din plin.
 
Supa de rosii. Este aromata si te ajuta sa iti iei portia de vitamine de care ai nevoie. Supa de rosii are foarte putine calorii, in jur de 50 si este recomandata fie calda sau rece, dupa preferinte. Poti consuma supa de rosii in ce cantitati vrei, avand in vedere numarul mic de calorii pe care il detine. Mai mult de atat, ii oferi organismului aportul de minerale de care are nevoie.
 
Piept de pui la gratar. Carnea nu este deloc interzisa, ba mai mult, poati avea o masa copioasa daca stii sa iti prepari un piet de pui gustos. Nu necesita mult efort, poti sa ii adaugi cateva condimente deasupra si il lasi cateva minute pe gratar. Impreuna cu o salata de legume, pieptul de pui poate fi masa ta de pranz, care iti furnizeaza energia de care ai nevoie.
 
Somon la cuptor. Carnea de peste este unul dintre cele mai sanatoase preparate culinare. Este recomandat diabeticilor si poate fi masa perfecta de seara. Pe langa un somon pregatit la cuptor, poti manca linistit si o salata de spanac cu ciuperci si putin otet balsamic. Este un meniu dietetic, dar ii asigura organismului proteine, grasimi, carbohidrati si fibre.
 
Compot de mere. Din nou un preparat dulce pentru persoanele cu diabet. Poate fi desertul ideal pentru vara deoarece ese racoritor si dulceata nu se simte la un nivel ridicat. In loc de zahar alb, foloseste zaharina, dupa gust, iar pentru o aroma puternica, poti opta si pentru un strop de scortisoara. 

Sursa foto: pixabay.com 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0