De ce este indicat sa o consumam? In primul rand, au proteine mai usor digerabile decat cele din carne, dar mult mai usor digerabile, fara a produce colesterol sau rigidizarea arterelor. Apoi are si mai mult calciu decat laptele.
Pe langa aceste proteine unice, quinoa are amidon, zahar, ulei (acid linoleic esentila), fibre, minerale si vitamine (A, C, D, E, K si B-uri). Este si o sursa de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc.
O portie de quinoa (cam 50 de grame) contine jumatate din necesarul zilnic de acid folic si o treime din cel de magneziu, dar si fier, calciu, potasiu si cupru.
La ce ne ajuta, din punctul de vedere al sanatatii: intareste sistemul imunitar, intareste rinichii (la copii, forta rinichilor le influenteaza cresterea, dezvoltarea si capacitatea de a invata), scade riscul problemelor cardiace, poate trata tulburarile cauzate de ficatul lenes (oboseala, alergii, balonare, indigestie cronica, puls slab), lupta cu artrita, degradarea oaselor si malabsorbtia calciului.
Quinoa are multa vitamina B9, fiind deci excelenta pentru memorie.
Nu contine gluten.
CE ESTE QUINOA a fost unul intre cei mai cautati termeni in 2013 pe Google Romania, la categoria „Ce este...”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
