Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta zilei: Burger facut in casa

de Ana-Maria Tudor la 2015-05-27
Reteta zilei: Burger facut in casa
Burgerii au intrat rapid in topul preferintelor culinare ale romanilor care obisnuiesc sa serveasca masa in oras. Tocmai pentru ca oferta este bogata si fiecare restaurant in parte are o reteta personalizata, avem de unde alege, insa oricine stie ca mancare mai buna sau mai sanatoasa ca cea facuta chiar la noi in bucatarie nu exista.


Tocmai din acest motiv va incurajez sa renuntati la burgerii din comert, care de multe ori au preturi destul de piperate si sa ii gatiti chiar la voi acasa!

Reteta burger facut in casa:

Aveti nevoie de:
250 gr. carne de vita
6 chifle
1 salata iceberg
2 rosii
2 castraveti murati
4 ciuperci potrivite
1 ceapa rosie
6 felii de cascaval/branza taiate subtire
2 linguri de mustar
1 iaurt semidegresat


Cum se face:
Carnea de vita fie o cumparati tocata, fie o tocati acasa si o condimentati dupa gust: sare, piper, busuioc sau orice alt condiment este pe gustul dvs. Taiati ciupercile marunt, marunt si amestecati-le cu carnea. Lasati-le intr-un vas jumatate de ora, astfel incat sa isi traga condimentele, iar apoi, formati din intreaga compozitie niste chiftelute mai mari si mai groase decat cele normale.

Asezati chiftelele pe o foaie de cupt in tava de la cuptor si lasati-le rumenit. Intre timp, feliati ceapa, rosiile, castravetii si rupeti foile de salata.

Prajiti chiflele putin, pe ambele parti, iar apoi adaugati compozitia in interiorul lor: frunza de salata, chifteluta, felia de branza/cascaval, iar apoi cateva inele de ceapa, bucatile de rosii si castravetii. Puteti introduce cateva scobitori in chifle, astfel incat sa mentina ingredientele asezate in forma initiala.

Introduceti apoi burgerii la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste usor branza/cascavalul. Daca vreti, puteti apoi sa adaugati peste compozitie diverse sosuri, fie din comert, fie facute in casa. Va recomand o combinatie simpla, care inlocuieste maioneza din comert: puneti un iaurt intr-un bol micut, adaugati doua linguri de mustar, sare si piper dupa gust si amestecati bine.

Optional, puteti pregati in paralel si o portie de cartofi taranesti, pentru a completa reteta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre burger

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016