Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care combat starile de indispozitie

Alimente care combat starile de indispozitie
Esti stresata, suparata, nervoasa sau trista? In loc sa te repezi la cutia de inghetata sau la punga de chipsuri, alege mai bine urmatoarele alimente care, pe langa faptul ca iti vor alina suferinta, nu iti vor adauga centimetri in plus in jurul taliei.


Daca esti stresata, alege ciocolata neagra
Ti-e foame, esti obosita si ai intarziat deja la intalnire? Stresul se acumuleaza si simti ca o sa explodezi in curand? Atunci este momentul oportun sa te infrupti dintr-o bucata mare de ciocolata. Expertii sustin ca cel mai remediu impotriva stresului este ciocolata neagra. Aceasta reduce nivelul hormonilor stresului si inlatura anxietatea.
Daca te misti incet, alege salata de spanac
Ai probleme de concentrare? De-abia reusesti sa tii ochii deschisi? Atunci ar trebui sa consumi alimente bogate in folati, precum spanacul, cartofii, cerealele integrale, ciupercile si fasolea. Acestea iti readuc la normal nivelul de energie.
Daca esti irascibila, mananca un mar cu unt de arahide
Te certi cu toata lumea? Este un semn ca organismul tau are nevoie de combustibil. Evita sa consumi alimente bogate in carbohidrati simpli si zahar, altfel vei reveni la starea dinainte in mai putin de o ora. In schimb, alege alimente bogate in carbohidrati complecsi, dar si in proteine si grasimi bune. Carbohidratii iti confera energie, insa aceasta nu dureaza mult, de aceea este nevoie de grasimi si proteine pentru a incetini digestia si a stabiliza nivelul zaharului in sange si al energiei resimtite. Alege o gustare simpla, dar extrem de eficienta: un mar cu unt de arahide. Marul iti asigura necesarul de carbohidrati complecsi, iar untul de arahide contine grasimi bune, oferindu-ti impreuna energie de lunga durata.
Esti anxioasa? Mananca somon
Daca iti faci tot felul de probleme si esti macinata de anxietate, mananca niste somon. Acest tip de peste este bogat in acizi grasi omega-3, care te ajuta sa scapi de anxietate si depresie. Pestele gras precum somonul, heringul, sardinele si scrumbia iti imbunatatesc semnificativ starea de spirit.
Esti nervoasa? Bea ceai verde
Poate ca tocmai te-ai certat cu vecinul sau cu un coleg de munca si esti plina de nervi. In loc sa disperi, calmeaza-te si relaxeaza-te cu o cana de ceai verde. Ceaiul verde contine teanina, care te calmeaza si iti imbunatateste puterea de concentrare.
Esti trista? Mananca cereale integrale cu lapte
Tristetea poate fi atribuita unei deficiente de vitamina D. Aceasta vitamina asigura producerea serotoninei, hormonul fericirii, care te ajuta sa te simti relaxata, calma si fericita. Daca iti lipseste vitamina D din alimentatie, poti experimenta stari de depresie si schimbari bruste de dispozitie. Alege sa consumi lapte degresat, cereale integrale si ciuperci.
Suferi de sindromul premenstrual? Mananca oua
In perioada dinaintea menstruatiei, este normal sa ai diverse pofte (inghetata, cartofi prajiti, prajituri, hamburgeri, etc.) deoarece corpul are nevoie de carbohidrati care sa asigure cresterea nivelului de serotonina. Evita insa alimentele nesanatoase si produsele de tip fast-food, optand pentru cereale integrale, carne de curcan si oua. Ouale consumate cu paine integrala sunt combinatia ideala cand te confrunti cu sindromul premenstrual.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combatere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suparare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0