Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru cumpararea cizmelor de iarna pentru copii

de Sunt Fericita la 2019-11-06
Sfaturi pentru cumpararea cizmelor de iarna pentru copii
Daca parintii privesc o zi plina de zapada ca pe un motiv pentru a ramane confortabil pe canapea, in caldura casei, cu siguranta copii cred exact contrariul! Ei sunt exploratori naturali inascuti, iarna fiind anotimpul ideal pentru noi aventuri, mai ales daca este si zapada.


Ei vor fi dornici sa iasa afara pentru noi experiente, asa ca parintii vor fi nevoiti sa se asigura ce cei mici, iubitori de iarna si zapada, sunt incaltati adecvat pentru a avea piciorusele uscate si calde de-a lungrul aventurilor care urmeaza.


Iata un mic ghid al parintilor pentru a stii cum sa aleaga cele mai bune cizme pentru zapada pentru copii, cizme care sa le mentina piciorusele calde si uscate in timp ce ei se distreaza si experimenteaza lucruri noi.


Cizmele de iarna trebuie sa fie bine fixate pe picior


Daca nu vreti sa stati sa legati sireturile la fiecare 10 minute, cand alegeti cizmele de iarna pentru copilul dumneavoastra fiti atenti la sistemul de prindere si de fixare pe picior. Cautati, asadar, cizme de iarna cu fermoar, cu sireturi elastice sau cu sistem de prindere cu berete tip arici, care permit o incaltare rapida a copilului, dar si fixeaza foarte bine cizmulita pe picior. 


Cizmele de iarna trebuie sa fie confortabile si calduroase


Nu uitati ca cele mai bune incaltari de iarna pastreaza picioarele copilului calde, uscate, confrotabile si nici nu blocheaza miscarile. Pentru a reusi acest lucru, insa, ele trebuie sa fie masura potrivita, realizate din materiale care izoleaza si captusite adecvat.


Alegeti intotdeauna masura potrivita


Poate ca nu va vine sa credeti, dar cizmele de iarna prea mari sau prea mici pot duce la picioare reci. Doar o pereche de cizme care se potrivesc corect au capacitatea de a capta si pastra in interior caldura produsa de piciorusele copiilor. Nu uitati ca iarna el va purta si o pereche de ciorapei mai grosi, deci, cand alegeti masura, tineti cont si de acest spatiu suplimentar - pe langa spatiu de crestere care ar trebui sa fie de circa jumatate de centimetru. 


Pentru a verifica daca masura este potrivita, scoateti brantul din cizmulita si puneti talpa copilului pe el. Ar trebui sa existe un spatiu de un deget, sau macar jumatate de deget in plus, intre varful degetelor de la picioare si varful brantului, sau intre calcai si partea din spate a brantului. 


Alegeti cizmulite rezistente la intemperii


Cu siguranta ati avut experienta neplacuta a purtarii incaltamintei in care intra apa. Ajutati copilul sa evite aceasta situatia neplacuta si cumparati doar cizme de zapada pentru copii impermeabile 100%. Atentie, insa - sunt modele care au invelis sau tratament impermeabil doar pe partea de jos a piciorului, lasand carambul susceptibil la umezeala si apa. Alegeti acele modele care asigura complet impermeabilitatea.


Alegeti cizmulite realizate din materiale rezistente si flexibile


Cele mai bune materiale pentru cizmulitele de iarna sau de zapada, sunt cele naturale si flexibile, cum ar fi pielea sau panza. Acestea permit piciorului sa respire si, totodata, sunt suficient de maleabile pentru a nu bloca miscarile naturale ale picioruselor. 


Alegeti cizme de zapada captusite adecvat


Pentru ca piciorusele sa ramane calde, cizmulitele de iarna au nevoie de o captuseala moale si calda, cum ar fi lana sau blanita groasa si calduroasa din material sintetic. Astfel puteti fi siguri ca este asigurat confortul termic al micutilor, atat in zilele friguroase de toamna cat si in cele de iarna cu zapada.


Alegeti cizmulite de zapada cu talpa antiderapanta


Cand se vor juca in zapada, alunecarea si caderea sunt posibilitati reale, iar acest lucru nu ar trebui sa le blocheze sau ingreuneze jocul. Ii puteti ajuta asigurandu-va ca cizmulitele pe care le poarta la zapada au talpa canelata, cauciucata, special conceputa pentru cresterea tractiunii si a stabilitatii chiar si pe suprafete alunecoase. 


Totodata, urmariti ca talpa sa fie foarte flexibila pentru a permite miscarea naturala a piciorului. Pentru cei mici, pentru a-i incuraja sa calce pa calcaie, dar si pentru a-i distra, exista modelul de talpa cu chitaitoare care se poate detasa la nevoie.


Cum ingrijim cizmulitele de piele iarna


Cizmulitele de piele sunt concepute pentru a face fata oricaror conditii meteorilogice sau de activitatea desfasurata. Ele pot face fate la orice, cu conditia sa fie ingrijite cum trebuie. Pentru a ramane impermeabile, dar si a permite piciorului sa respire (evitand astfel transpiratia), cizmulitele de iarna trebuie curatate ori de cate ori este necesar. Astfel, pielea se pastreaza hidratata si se evita craparea sau acoperirea porilor. Folositi o perie si un produs de curatare a pielii. Pentru a avea acces mai bun, puteti sa scoateti sireturile. 


Dupa ce au fost bine curatati porii, aplicati un strat de crema de ghete, ceara sau ulei fin pentru intretinerea pielii si apoi folositi o carpa uscata, sau o alta perie, pentru a lustrui si a indeparta surplusul. Pentru a pastra impermeabilitatea incaltamintei, puteti sa folositi un produs special. Repetati procedeul de curatare si de hidratare al cizmulitelor din piele pentru copiii de mai multe ori intr-o iarna - astfel puteti avea siguranta pastrarii calitatilor.


Exista o multime de modele de cizmultite pentru copii, unele adorabile, dar nu toate si potrivite, nefiind calduroase. Altele sunt foarte calduroase, dar deloc atractive, sau nu trec testul impermeabilitatii nici macar la prima ploaie, ca sa nu mai vorbim de zapada. Cu toate acestea, daca vom tine cont de toate criteriile de mai sus, avem sansa sa gasim cele mai bune cizme de zapada pentru copiii nostri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre incaltaminte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iarna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cizme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0