Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se intretin pantofii din piele lacuita?

de Sunt Fericita la 2021-02-10
Cum se intretin pantofii din piele lacuita?
Incaltamintea din piele naturala este cea mai durabila si eleganta, indiferent ca este vorba de pantofi, bocanci sau alte modele disponibile pe piata. Daca ai investit intr-o astfel de pereche de pantofi e bine sa stii ca le porti prelungi si mai mult durata de viata daca ii ingrijesti corespunzator. Pielea naturala lacuita, de exemplu, este ceva mai pretentioasa decat cea normala, insa va arata impecabil si dupa mai multe purtari daca stii si aplici cateva trucuri despre felul cum se intretine.


Pentru a-ti mentine in cea mai buna stare pantofii din piele lacuita, iata ce ai de facut:

Curata-i periodic

Fie ca porti stiletto, pantofi oxford sau ghete pentru dama din piele, curata incaltamintea periodic. Foloseste o carpa moale din bumbac sau microfibra, usor umezita, pentru a sterge suprafata de praf. Atentie, panza folosita nu trebuie sa fie uda, ci doar usor umezita, astfel incat sa nu ramana urme de apa pe pantofi. E important ca acea carpa sa nu aiba impuritati si sa fie perfect curate la utilizare, altfel exista riscul ca pielea lacuita sa se zgarie usor si va arata inestetic.
 

Dupa ce ai indepartat praful de pe pantofi cu carpa umeda, foloseste imediat inca una uscata, pentru a te asigura ca nu raman urme. Suprafetele lucioase au nevoie sa fie lustruite periodic, insa intotdeauna panza folosita trebuie sa fie dintr-un bumbac moale. 

Fereste pantofii din piele de surse de caldura

Pielea naturala poate crapa si se poate decoji daca este tinuta vreme indelungata langa o sursa de caldura sau chiar direct in razele soarelui. Evita sa asezi pantofii langa calorifer sau aeroterma, caci exista riscul de deteriorare. In cazul in care s-ar fi umezi, lasa-i sa se usuce natural, in aer liber sau pe balcon, cu geamul deschis. Altfel, pastreaza incaltamintea in spatii uscate si racoroase.

Trucuri pentru a inlatura zgarieturile fine

Adesea apar mici zgarieturi la nivelul suprafetei incaltamintei din piele lacuita, care pot fi inestetice. Exista solutii prin care le poti inlatura, cu conditia sa fie fine, nicidecum adanci. Poti utiliza o radiera alba, cu care sa stergi usor, fara sa apesi, zona cu probleme. Nu folosi una colorata, caci poti pata pantofii. Lustruieste apoi cu o carpa moale pentru a netezi pielea. Guma de sters ar trebui sa umple zgarietura, care va deveni invizibila.
 

Un alt truc prin care poti inlatura zgarieturile fine de pe pantofii din piele lacuita are la baza dizolvantul de unghii. Foloseste o discheta demachianta pe care sa picuri putin dizolvant. Atentie, dizolvantul de oja nu trebuie sa contina acetone, caci altfel exista riscul de a pata pielea. Pune o cantitate foarte mica de lichid si sterge zona cu zgarieturile, apoi lustruieste cu carpa moale. Acest sfat este valabil doar in cazul liniilor de la suprafata pielii, nu si pentru crapaturi sau pentru zgarieturi adanci.

Nu uita sa cureti si interiorul pantofilor

Asa cum pantofii necesita intretinere periodica la interior, pentru a-i curata de praf sau mizerie, nici interiorul nu trebuie neglijat. Pantofii pot fi stersi cu o carpa umezita cu apa si sapun. Ghetele si cizmele care sunt finisate la interior cu piele naturala se curata, de asemenea, cu apa si sapun. Atentie la cantitatea de sapun folosita, care trebuie sa fie mica pentru a nu face prea multa spuma. Din nou, carpa trebuie umezita si stoarsa foarte bine, pentru a nu lasa urme de apa. Metoda nu se aplica si incaltamintei cu blana la interior.

 

Cu cat o ingrijesti mai mult, cu atat incaltamintea ta din piele naturala va fi mai durabila si va arata ca noua timp indelungat. Pantofii lacuiti necesita o si mai mare atentie la curatare, insa merita efortul pentru ca denota eleganta si rafinament oricui ii poarta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
    Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0