Stiai ca poti sa congelezi aceste alimente?
de
Camelia Diaconu la 2018-04-30

Multe preparate culinare sau alimente se strica ori isi pierd din proprietati si le aruncam prea repede doar pentru faptul ca nu am stiut sa le pastram corespunzator. Stiai ca ai in bucatarie un aliat care te poate ajuta sa pastrezi alimentele in siguranta, fara sa se mai strice? Congelatorul este locul in care poti pastra pentru mult timp o multime de alimente. Pe langa legumele si carnea pe care stiai deja ca acolo este indicat sa le pastrezi, iata ce mai este indicat sa pastrezi in congelator!
Lapte. Cu siguranta laptele se afla printre produsele pe care le arunci cel mai des, tocmai din cauza faptului ca nu il pastrezi asa cum trebuie. Da, stim, se strica repede si poate mirosi chiar urat, insa solutia nu este sa il arunci, ci sa il pastrezi in congelator imediat dupa ce l-ai desfacut. Pentru a se pastra intr-un mod optim, laptele are nevoie de putin loc in sticla, adica poti varsa o cantitate mica din cutie, apoi il poti lasa la congelator si pentru o luna de zile. Atunci cand vrei sa se dezghete, pune laptele in frigider si se va dezgheta atat cat este nevoie.
Preparate deja gatite. Daca ai gatit un fel de mancare si ti-a mai ramas, nu trebuie sa il arunci, ci sa il pastrezi in congelator si sa mai mananci si in alta zi din el. In congelator, mancarurile nu isi pierd valorile nutritive, asa ca poti pastra in siguranta chiar si ciorbe, supe, sarmale, ori alte feluri de tocanite. Este indicat doar sa le pastrezi in recipiente mici, pe care sa le consumi in totalitate atunci cand le dezgheti. Asta pentru ca, nu este indicat sa consumi alimente pe care le tot congelezi si dezgheti.
Oua. Stiai ca poti pastra ouale deja batute in congelator? Poti sparge ouale intr-un bol, pe care ulterior sa le torni intr-o punga care se inchide ermetic, speciala pentru congelator. Poti pastra in acest fel si doar albusurile ori doar galbenusurile separate. Le vei folosi atunci cand ai nevoie, imediat cum acestea se dezgheata. In acest fel le poti pastra pentru mai mult timp. Mai ales daca sunt oua proaspete de tara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE
Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Branza. Branza se poate pastra in congelator si sase luni, in functie de forma acesteia. Daca ai o branza tare, o poti pastra in congelator in ambalajul original si intr-o folie din plastic, pana la sase luni. Daca ai o branza moale, aceasta se poate pastra in conditii foarte bune in congelator pana la 30 de zile.
Aluatul gata preparat. Atunci cand pregatesti un aluatp entru prajituri si ai o cantitate prea mare, nu trebuie sa il arunci pe cel care nu iti mai trebuie. In congelator, aluatul pentru prajituri, placinte, fursecuri sau orice altceva se poate pastra si timp de cateva luni.
Ierburi aromante. Pastreaza-ti in congelator ierburi aromate pe care le culegi primavara, pentru a le avea proaspete si iarna. Patrunjel, leustean, marar, busuioc sau orice alte ierburi care iti plac si pe care le folosesti des in bucatarie, pot fi pastrata in congelator luni intregi, fara sa pateasca nimic. Isi pastreaza culoarea intacta, la fel si gustul si aroma. Le poti pastra in pungi special concepute pentru congelator, dupa ce le-ai spalat si le-ai taiat corespunzator.
Sursa foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.05
din 5
- 19 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole