Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Vaccinul antigripal la copii reduce riscul infectiilor

Studiu: Vaccinul antigripal la copii reduce riscul infectiilor
Un studiu publicat in New England Journal of Medicine arata ca vaccinarea copiilor de varste mici impotriva gripei reduce cu peste 50% riscul contractarii unor infectii sau maladii grave.


Cel mai eficient mod de a preveni bolile infectioase de natura virala este vaccinarea cu vaccin antigripal. Copiii pot fi imunizati de la varsta de 6 luni.
Un studiu publicat in New England Journal of Medicine demonstreaza ca vaccinul antigripal reduce cu peste 50% riscul contractarii unor infectii sau maladii grave.
La studiu au participat 5.168 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani, dintre care jumatate au fost vaccinati contra hepatitei A, iar cealalta jumatate cu un vaccin antigripal care protejeaza contra a 4 tulpini a virusului gripal. Eficacitatea vaccinului antigripal a fost de 59.3%, dar protectia fata de alte infectii a fost de 74.2%.
Autorii studiului au ajuns la concluzia ca vaccinarea contra gripei reduce cu 69% numarul vizitelor medicale in randul copiilor.
Vaccinurile antigripale sunt contraindicate in cazul unor boli grave sau in cazul in care copilul este alergic la substantele continute.
Cu toate ca multi parinti nu doresc sa-si vaccineze copilasii impotriva virozelor, medicii de familie spun ca sunt eficiente pentru protejarea sanatatii.
Vaccinul este un preparat care are in compozitia sa antigene virale sau microbiene, protejand organismul copilului de infectii.
Inainte de a administra vaccinul antigripal bebelusului, cere acordul medicului pediatru. Este important sa stii daca micutul tau este alergic la una dintre substantele din compozitia vaccinului. Trebuie spus faptul ca vaccinul este obtinut din culturi de oua, iar daca micutul tau are alergie la oua, vaccinarea este contraindicata.
Este adevarat ca, desi au un efect benefic asupra organismului, pot declansa reactii adverse precum febra, frisoane, cefalee, varsaturi, inrosirea sau inflamarea locului unde s-a facut injectia, stare de agitatie, etc.
Toate publicatiile industriilor farmaceutice sustin binefacerile vaccinarii. Catalogate drept masuri preventive eficace, acestea sunt ridicate in slavi prin argumente care incearca sa va convinga de efectele extraordinare ale acestora. Contra-argumentele zdrobesc insa prin faptul ca in fiecare an exista, spre exemplu, mai multe decese cauzate de vaccinarea impotriva tusei convulsive decat insasi boala. Cum sa nu cadeti pe ganduri? In ce sa mai credeti si cum sa procedati? Lucrarea “Este bine sau nu sa ne vaccinam copiii?” cuprinde ansamblul complet al informatiilor menite sa va lamureasca toate neclaritatile privind acest subiect!

Sursa: agerpres.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli infectioase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0