Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente nerecomandate copiilor

de Camelia Diaconu la 2019-12-03
Alimente nerecomandate copiilor
Copiii sunt cei mai infocati consumatori de dulce si oricat de mult am incerca sa ii ferim de anumite alimente tot nu reusim sa scapam de tentatiile din jur. De multe ori, alimentele pe care le consideram potrivite, nu au in compozitie tocmai ingredientele adecvate varstei celor mici. Iata care sunt alimentele cu care intram des in contact, dar care nu sunt deloc potrivite pentru copiii nostri.


Alimente nesanatoase pentru copii
 

Chiar daca sunt gustoase si arata bine, de fapt, ingredientele din anumite preparate nu trebuie sa faca parte din alimentatia celor mici. Bineinteles ca mai exista si mici exceptii cand de pofta, copiii, consuma si acest tip de alimente. Insa, trebuie sa stii ca aceste alimente, aparent sanatoase, nu sunt deloc recomandate.
 
Iaurt. Chiar daca este unul dintre produsele des recomandate de catre specialisti, ei bine, iaurtul trebuie ales cu grija pentru a te asigura ca este produsul potrivit. Nu alege niciodata produsele care se afla pe rafturile obisnuite si nu in frigider, la fel cum nu cumpara niciodata un iaurt inainte sa citesti corect eticheta. Iaurturile cu fructe sunt gustoase, insa in compozitie au o cantitate de zahar mult prea mare pentru sanatatea unui copil, la fel si grasimi si calorii. Aceste ingrediente duc la o crestere masiva in greutate a celor mici, dar si la riscul aparitiei diabetului zaharat.
 
Cereale. Aparent sanatoase, cerealele, musli ori alte produse asemanatoare nu sunt altceva decat un mit. Ingredientele nu sunt tocmai vitaminele si mineralele pe care le auzim deoarece in timpul productiei sunt indepartate elementele sanatoase de grau, ovaz sau porumb.
 
Suc. Este dulcele preferat de cei mici, mai ales atunci cand il vad atat de frumos ambalat. In realitate, un singur pahar de suc poate contine si pana la 6 lingurite de zahar, ceea ce este mult prea mult pentru sanatatea unui copil. Pentru a-i face pofta celui mic cu suc, incearca sa prepari acasa suc natural din fructe, proaspat stors.
 
Milkshake. Sunt incadrate si ele la bauturile care au un continut ridicat de zahar, dar si o multime de grasimi. Consumul frecvent al bauturilor de acest gen duce la aparitia bolilor cardiovasculare, atat in cazul copiilor, cat si la adulti.
 
Struguri. Sunt fructe sanatoase recomandate pentru sanatatea organismului atat pentru copii, cat si pentru adulti. Problema este alta, faptul ca boabele sunt mult prea mari si alunecoase, fapt ce ar putea duce la sufocare. De asemenea, strugurii pentru copiii mult prea mici, ar putea duce la ingreunarea digestiei, asa ca mai bine, inlocuieste-i cu alte fructe sanatoase, cum ar fi bananele.
 
Miere. Chiar daca in realitate, mierea ese foarte sanatoasa si recomandata pentru tratarea mai multor afectiuni, pentru copiii cu varsta pana in 2 ani, nu este recomandata. Consumul de miere poate duce la reactii alergice deoarece mierea poate contine bacterii pe care cei mici nu le pot suporta si astfel pot aparea boli infectioase precum botulism.
 
Pentru ca uneori este imposibil sa nu ii oferi copilului tau o cantitate mica de zahar, incearca sa adopti un stil de viata cat mai sanatos, o dieta echilibrata, care sa ii asigure aportul de vitamine si minerale esentiale organismului. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0