Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ten sensibil - cum il ingrijesti

de Camelia Diaconu la 2021-03-30
Ten sensibil - cum il ingrijesti
Fiecare tip de ten are nevoie de o ingrijire speciala. Si, chiar daca am crede ca o crema de protectie este potrivita indiferent de situatie, ei bine, specialistii ne contrazic si ne recomanda sa ne ingrijim pielea cat mai atent. Temnul sensibil are nevoie de o ingrijire aparte, asa ca uite cum iti recomandam sa ai grija.


Ritual de ingrijire pentru tenul sensibil

Factorii externi ne afecteaza calitatea pielii, chiar daca la o prima vedere nu ne dam seama de acest lucru. Schimbarile de temperatura la care suntem supusi, poluarea, razele puternice ale soarelui si multe altele sunt cauzele ce duc la imbatranirea tenului si la pierderea elasticitatii pielii. Pentru ca vorbim despre un ten sensibil, iata ce ritual de ingrijire trebuie sa urmezi zilnic!
 
Curata-ti tenul zilnic. Ingrijirea zilnica nu se poate face mai bine decat cu o curatare atenta a pielii, dis de dimineata, dar si seara inaine de culcare. Curatarea tenului are rolul de a elimina impuritatile acumulate peste zi, dar si de a curata tenul de machiaj, toxine, sebum, etc. Curatarea se face cu un produs destinat tenului sensibil, un produs care sa nu atace pielea din cauza chimicalelor din compozitie.
 
Ajungem si la produsele cosmetice. Foloseste demachiant cu un PH care nu distruge filmul hidrolipidic al pielii. Este important sa verifici produsele inainte de a le cumpara pentru a evita ingrediente petrochimice, parfum, coloranti artificiali sau alte formule ce au o baza de alcool.
 
Hidratarea tenului. Hidratarea corespunzatoare a pielii te ajuta sa stimulezi regenerarea celulara. Cremele hidratante au rol calmant si reparator, dar si scopul de a combate inflamatiile si de a regla circulatia periferica. Si in cazul de fata este important ca produsul de hidratare sa fie conform tipului de ten. De asemenea, fiind o crema de zi este imperios necesar sa contina si factor de protectie solara.
 
Exfoliaza-ti periodic tenul. Pentru a-ti exfolia tenul este nevoie de un produs recomandat de catre medicul specialist. Pentru ca tenul este deja sensibil este nevoie de un produs care sa il calmeze, nu sa il atace. Anumite produse de exfoliere pot ataca pielea din cauza ingredientelor dure din compozitie. Cere sfatul unui specialist si incearca sa iti faci un ritual periodic din exfolierea tenului.
 
Hidrateaza-ti pielea in fiecare seara inainte de culcare. Pe timpul zilei, tenul intra in contact direct cu factorii externi. Este atacat de produsele cosmetice, de vant, ploaie, soare, iar el nu are cum sa se apere in totalitate. Seara, inainte de culcare, fa-ti un obicei din a-ti curata tenul si a-i oferi portia de regenerare de care are nevoie. Nu este cazul de prea mult, ci doar o crema ce are in compozitie un extract de musetel ori uleiuri calmante si regeneratoare. Acest process facut in fiecare seara, pe termen lung, combate inflamtiile si ajuta in circulatia periferica. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0