Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum exfoliem corect pielea?

de Sunt Fericita la 2021-03-10
Cum exfoliem corect pielea?
Exfolierea este procesul prin care sunt indepartate celulele moarte din stratul exterior al pielii. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unor masti si creme exfoliante, care pot fi aplicate cu degetele, dar si cu ajutorul unui burete, prosop sau perie speciala. De asemenea, exista numeroase geluri de dus sau scrub-uri cu granule care inlatura celulele moarte ale pielii, iar aceasta ramane neteda. Exfolierea chimica a pielii se poate face cu ajutorul acizilor hidroxi alfa (AHA) sau a celor hidroxi beta (BHA).


Putem si, de altfel, este indicat sa exfoliem atat corpul, cat si fata. Produsele folosite trebuie sa fie neaparat diferite si sa fie de calitate pentru a nu avea probleme cu pielea pe viitor. Majoritatea persoanelor apeleaza la exfolierea profesionala, realizata la salon, insa acest lucru nu este intotdeauna la indemana tuturor.

Exfolierea faciala

Tenul are nevoie de un plus de atentie, in special atunci cand folosim produse pentru intretinerea acestuia. Pentru orice tip de tratament sau solutie aplicata pe ten, acesta trebuie sa fie curat si fara urme de crema sau alte produse. Iata pasii unei rutine corecte de ingrijire:

  1. 1. Umezeste fata cu putina apa

Trebuie sa fie curatat in peralabil de orice impuritati, iar un gel de curatare pentru tenul tau este cel mai indicat.

  1. 2. Deschide porii

Acest lucru este mai greu de realizat pentru persoanele cu ten gras, insa este nevoie de o panza absorbanta, usor calda, care sa fie inmuiata intr-un ulei esential pentru tipul de ten pe care il ai. Tamponeaza fata pe toata suprafata sa, pentru a permite porilor sa se deschida.

  1. 3. Aplica exfoliantul potrivit tenului tău

Aplica exfoliantul pe frunte, obraji, nas, barbie si gat. Mai apoi, maseaza-l prin miscari circulare si lente, evitand zona ochilor pentru a preveni eventualele iritatii ce ar putea aparea. Este important ca exfolierea sa fie realizata seara, dar sa nu mai iesi din casa dupa. Retine ca pielea este mai sensibila si are nevoie de cel putin 2 ore pentru a reveni la normal.

  1. 4. Clateste tenul cu apa cada si tamponeaza-l cu un prosop moale si uscat.

Retine ca nu trebuie sa aplici niciun produs de make-up dupa exfoliere.

Cum alegem exfoliantul potrivit?

Tenul acneic sau mixt are nevoie de un produs care sa actioneze in profunzime, sa curete porii complet si sa contina substante antibacteriene. Este indicat sa folosesti un produs care contine ingrediente naturale, care sa nu fie dur cu pielea. In cazul in care ai un ten sensibil sau uscat, pielea are nevoie de protectie, deci exfoliantul trebuie să aibă o textură cât mai puÈ›in abraziva. In cazul in care nu stii exact ce tip de exfoliant ti se potriveste, un medic dermatolog cu siguranta va poate fi de ajutor.

Exfolierea corporala

Exista numeroase produse pentru exfolierea corpului, de la geluri de dus abrazive pana la o serie de ingredinte pe care oricine le are in casa. Printre cele mai folosite alimente pentru exfolierea corpului se numara:

  • Zatul de cafea
  • Sarea de mare
  • Faina de malai
  • Bicarbonat de sodiu sau tarate

In combinatie cu miere, argila sau uleiuri esentiale, acestea actioneaza mai bine decat multe alte produse din magazine. 

Insa, daca apelezi la un exfoliant din comert, este indicat sa folosesti o manusa abraziva sau o perie pentru ca acesta sa actioneze în profunzime. Pentru o exfoliere corporala intensa, trebuie sa urmezi cativa pasi:

  1. 1. Aplica exfoliantul pe pielea umeda  

Poti face acest lucru cu ajutorul unui burete de baie, cu o manusa exfolianta sau cu o perie. Daca ai nevoie de o exfoliere mai usoara, il poti aplica direct cu mana pe corp.

  1. 2. Maseaza exfoliantul

Nu este nevoie sa exerciti o presiune mare pe piele, dar scrubul trebuie intins corespunzator pe toata suprafata pielii, prin miscari circulare. Coapsele si gatul sunt zone mai sensibile, iar acolo nu este indicat sa insisti cu masajul, dar poti face acest lucru in zona spatelui, pe brate sau pe calcaie. Calcaiele pot fi exfoliate foarte bine cu ajutorul unei pietre ponce.

  1. 3. Clateste pielea

Acest lucru se poate face cu apa calduta sau putin mai rece, deoarece apa fierbinte va usca pielea. Tamponeaza pielea umeda cu un prosop curat.

  1. 4. Hidrateaza pielea

Pielea se poate usca in urma procesului de exfoliere și este indicat sa aplici o crema de corp hidratanta intotdeauna dupa ce faci dus.

Pentru femei, gomajul este o activitate foarte relaxanta, insa ar trebui sa fie o preocupare si pentru domni, deoarece gomajul corect tine departe foliculita. 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.14 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0