Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi produsele de curatare a tenului

de Sunt Fericita la 2020-03-12
Cum alegi produsele de curatare a tenului
Toate femeile isi doresc un ten proaspat si luminos, pe care sa-l observe de fiecare data cand se privesc in oglinda. Pentru a obtine acest efect, nu ai nevoie doar de cosmetice de calitate, ci de o ingrijire atenta a tenului, care include produsele potrivite de curatare. De indata ce descoperi care sunt produsele care ti se potrivesc, rutina ta de ingrijire va capata un alt sens iar pielea va arata mai bine ca niciodata! Afla cum sa alegi produsele de curatare a tenului, din randurile de mai jos!


De ce trebuie sa iti cureti tenul zi de zi?

Tenul este expus zilnic la stresul oxidativ iar faptul ca traiesti intr-un mediu extrem de poluant iti afecteaza si mecanismele de aparare. Din acest motiv, nu este suficienta simpla indepartare a machiajului pe timpul serii, cu ajutorul unei lotiuni demachiante. Ai nevoie de un ritual intreg de curatare a tenului, pentru a elimina orice tip de impuritate solubilla intr-un anumit tip de formula - gel, lapte, ulei sau crema. Daca tenul nu este curatat corespunzator, pot aparea iritatii, comedoane, atopii sau diferite tipuri de alergii, de care este recomandat sa te feresti.

 

Pentru ca zi de zi ne supunem tenul la diferiti poluanti, trebuie sa elimini toate impuritatile, astfel incat sa mentii pielea hidratata, stralucitoare si tonifiata.

Alegerea produselor potrivite pentru curatarea tenului

Pe rafturile magazinelor sau online, gasesti numeroase produse de curatare, special concepute pentru a-ti reda puritatea si elasticitatea tenului, de la cele clasice, in forma de crema, pana la variantele sub forma de stick, ulei sau gel. Chiar daca toate aceste produse par ca fac acelasi lucru, eliminand impuritatile, rolurile lor sunt diferite. Astfel, trebuie sa stii ca intre o demachiere atenta si curatare exista o diferenta, de aceea in rutina ta de ingrijire a tenului trebuie sa introduci cel putin doua produse, care sa actioneze complementar. Primul produs folosit poate sa fie unul demachiant, sub forma de crema, lapte, emulsie sau gel, in timp ce al doilea va fi un produs de curatare pe baza de apa.

 

Pentru a alege produsele potrivite pentru piele, trebuie sa stii ce fel de ten ai: 

 

  • Daca ai tenul mixt, poti fluctua de la senzatia de piele uscata, pana la cea de piele grasa, cu o predispozitie la puncte negre sau luciu intens. Alege cele mai bune produse pentru ten de la Vichy, menite sa-ti protejeze pielea impotriva agresiunillor externe precum stresul, oboseala si poluarea.
  • Un ten uscat se remarca prin lipsa uleiurilor naturale si a zonelor de piele inrosita sau descuamata.
  • Tenul gras sau predispus la acnee prezinta un exces de sebum, cu pori dilatati si imperfectiuni.
  • Pielea ta se irita usor si prezinta roseata sau mancarimi? Cel mai probabil ai un ten sensibil, care poate fi inrautatit de produsele cosmetice nepotrivite, de alimentatie sau de stres in exces.
  • Nu in ultimul rand, exista si persoane care se bucura de un ten normal, cu o productie echilibrata de sebum, o piele curata si o stralucire radianta.

Exista numeroase produse de curatare disponibile pe piata, potrivite pentru fiecare tip de ten:

  • Gelurile de curatare sunt potrivite atat pentru tenul normal, cat si pentru cel mixt sau gras, predispus la iritatii. Poti opta pentru un gel de curatare cu formula lejera, care hidrateaza si indeparteaza cu usurinta machiajul.
  • Spuma de curatare este la fel de eficienta, potrivita pentru tenul gras sau mixt, predispus la acnee. Alege o spuma de curatare fara parfum, delicata cu pielea, cu o formula lejera.
  • Demachiantul pe baza de ulei, potrivit pentru orice tip de ten, care te ajuta sa scapi de urmele de machiaj. Dupa folosirea acestui demachiant, poti opta pentru un produs de curatare sub forma de crema sau lotiune.
  • Apa micelara este potrivita pentru toate tipurile de ten, astfel incat sa elimine impuritatile.
  • Balsamul de curatare se poate folosi daca ai un ten sensibil, normal sau uscat, deoarece iti va hrani intens pielea, pe care o lasa moale si profund hidratata. Se aplica cu miscari circulare si se indeparteaza cu un prosop umed.
  • Produsele de curatare sub forma de crema sunt ideale pentru persoanele care vor sa aiba senzatia de piele hidratata. In plus, aceste produse indeparteaza eficient orice urma de machiaj.
  • Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uiti de servetelel demachiante, care nu inlocuiesc rutina de ingrijire a tenului dar sunt extrem de folositoare cand ai nevoie doar de o curatare de suprafata.

Foloseste un produs demachiant care sa indeparteze usor impuritatile de la suprafata si continua cu o curatare mai intensa, sub forma unui produs sub forma de gel, crema sau lotiune, in functie de tipul tau de ten.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0