Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 remedii naturale impotriva balonarii

de Camelia Diaconu la 2019-10-02
Top 4 remedii naturale impotriva balonarii
Inconfortabila si complet inestetica, balonarea este cauzata de o serie de obiceiuri alimentare nesanatoase si probleme digestive. Pentru a scapa de balonare, pe langa schimbarea dietei si obiceiurilor alimentare, exista si cateva alte remedii naturale care pot combate aceasta senzatie!


Cum poti combate balonarea
 

Balonarea atrage dupa sine si senzatii de prea plin, tranzit intestinal lent, flatulenta, letargia sau degetele umflate. Pentru a atenua balonarea, dar si simptomele ei, iata cateva remedii naturale pe care le poti incerca!
 
Otet din cidru de mere. La primele ore ale diminetii, pentru a combate balonarea este indicat sa pui 1-2 lingurite de otet din cidru de mere nepasteurizat si cateva picaturi de lamaie intr-un pahar cu apa la temperatura camerei. Bautura are capacitatea de a te rehidrata dupa o noapte de somn si va reduce efectele secundare ale balonarii.
 
Seminte de fenicul. Semintele de feniul sunt folosite drept remediu naturist datorita proprietatilor antispastice si tonice care ajuta in tratarea digestiei lente, constipatiei, dar si pentru tratarea balonarii. Uleiurile volatile care se regasesc in semintele de fenicul pot reduce spasmele si senzatiile de balonare de la nivelul intestinal. Este indicat sa consumi 2-3 de cani de ceai de fenicul pe zi, de preferat cu 30 de minute inainte de masa. Ceaiul se prepara cu ajutorul 1-2 lingurite de seminte de fenicul in 300 de ml de apa clocotita.
 
Aloe vera. Recomandata drept tratament si in cazul constipatiei cronice, aloe vera este o sursa bogata de aminoacizi, acid folic, vitamine si antioxidanti. Consumul de aloe vera intareste sistemul imunitar si are efect calmant asupra gingiilor. Presarea frunzelor de aloe vera si consumul lor in mod regulat contribuie la reglarea tranzitului intestinal si sustine  sistemul digestiv. In urma mai multor studii s-a constatat faptul ca aloe vera poate combate chiar si candidoza, infectia fungica ce are drept simptome secundare balonarea si oboseala.
 
Ghimbir. Piperul alb sau ghimbirul asa cum mai este recunoscut este un tratament naturist recomandat pentru tratarea indigestiilor, a racelilor si chiar a raului de mare. Ghimbirul stimuleaza digestia si combate durerile abdominate, implicit balonarea, favorizand eliminarea gazelor. Ghimbirul poate fi consumat in sucuri naturale, limonada sau ceai ori in salate daca este dat pe razatoare. 
 
Pentru a evita balonarea este recomandat sa eviti bauturile carbogazoase, sa bei bauturi la temperatura camerei, sa mananci portii mici si dese, sa mesteci mancarea foarte bine inainte sa o inghiti, dar si sa faci miscare in fiecare zi.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0