Oamenii de stiinta au studiat ceea ce se numeste ‘metafore incorporate’, adica modul in care limbajul influenteaza ceea ce simtim. Se stie ca oamenii singuri simt o temperatura mai scazuta in incaperea in care se afla, fata de cei acompaniati de partener.
Insa este dragostea dulce? Cercetatorul Kai Qin Chan si colegii sai s-au decis sa analizeze problema si sa vada de ce apelam mereu la dulcegarii cand vorbim de amor.
Dupa ce au realizat un sondaj la Universitatea Nationala din Singapore pentru a se asigura ca voluntarii cunosc expresiile ‘dragostea e dulce’ si ‘gelozia e amara’, s-au continuat experimentele.
Participantii la studiu au fost rugati sa scrie despre o experienta legata de iubirea romantica, de gelozie sau de un subiect oarecare. Apoi au gustat bomboane gumate dulci acrisoare, fie din ciocolata dulce-amaruie.
Cei 197 de studenti au notat cat de dulce, de amara sau de acra este fiecare bomboana. Cei care au scris despre dragoste au notat ambele bomboane ca fiind dulci, in comparatie cu ceilalti. Gelozia nu pare sa fi influentat modul de perceptie a gustului.
Pentru a confirma descoperirile, s-au mai adaugat subiecti noi care au gustat apa in loc de bomboane. Dragostea i-a facut pe acestia sa perceapa si apa ca fiind mai dulce. Cu alte cuvinte, emotia nu actioneaza asupra receptorilor limbii, ci este rezultatul modului in care creierul proceseaza informatia referitoare la gust.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!