Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragostea este chiar dulce, spune stiinta

Dragostea este chiar dulce, spune stiinta
Chiar si apa pare mai dulce cand suntem indragostiti spune o nouă cercetare. Nu orice emotie accentueaza simturile. Gelozia, de exemplu, nu ne face sa simtim gustul amar sau acru, in ciuda metaforelor care sugereaza ca ar fi in stare de asa ceva, spune un studiu publicat in luna decembrie a lui 2013 in revista Emotion si citat de livescience.com.


Oamenii de stiinta au studiat ceea ce se numeste ‘metafore incorporate’, adica modul in care limbajul influenteaza ceea ce simtim. Se stie ca oamenii singuri simt o temperatura mai scazuta in incaperea in care se afla, fata de cei acompaniati de partener.
Insa este dragostea dulce? Cercetatorul Kai Qin Chan si colegii sai s-au decis sa analizeze problema si sa vada de ce apelam mereu la dulcegarii cand vorbim de amor. 
Dupa ce au realizat un sondaj la Universitatea Nationala din Singapore pentru a se asigura ca voluntarii cunosc expresiile ‘dragostea e dulce’ si ‘gelozia e amara’, s-au continuat experimentele. 
Participantii la studiu au fost rugati sa scrie despre o experienta legata de iubirea romantica, de gelozie sau de un subiect oarecare. Apoi au gustat bomboane gumate dulci acrisoare, fie din ciocolata dulce-amaruie.
Cei 197 de studenti au notat cat de dulce, de amara sau de acra este fiecare bomboana. Cei care au scris despre dragoste au notat ambele bomboane ca fiind dulci, in comparatie cu ceilalti. Gelozia nu pare sa fi influentat modul de perceptie a gustului.
Pentru a confirma descoperirile, s-au mai adaugat subiecti noi care au gustat apa in loc de bomboane. Dragostea i-a facut pe acestia sa perceapa si apa ca fiind mai dulce. Cu alte cuvinte, emotia nu actioneaza asupra receptorilor limbii, ci este rezultatul modului in care creierul proceseaza informatia referitoare la gust.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016