Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 beneficii uimitoare ale ceaiului de lavanda

de Raluca Garbea la 2021-02-08
5 beneficii uimitoare ale ceaiului de lavanda
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea spasmelor musculare, promovarea digestiei sanatoase si sprijinirea somnului. De asemenea, ceaiul de lavanda ajuta la eliminarea inflamatiei, echilibrarea starii de spirit, vindecarea durerii cronice, printre multe altele.


Ceaiul de lavanda este produs din mugurii de lavanda din planta inflorita. Din punct de vedere etimologic, numele plantei “Lavandula” deriva din termenul “lavare” care inseamna “a spala”. In Persia, Grecia Antica si Roma, lavanda era folosita ca parfum de baie si antiseptic.
 
Ceaiul de lavanda are o concentratie impresionanta de calciu, fier, vitamina A si compusi fenolici. Aceste substante nutritive pot avea o serie de efecte notabile asupra sanatatii organismului.
 
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
 
1. Reduce stresul
 
Calitatile calmante ale ceaiului de lavanda si componentele sale active fac din ceaiul de lavanda o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de stres cronic si anxietate. Consumul de ceai de lavanda poate ajuta la prevenirea epuizarii psihice, avand totodata efecte analgezice.
 
2. Te scapa de senzatia de balonare
 
Ceaiul de lavanda te ajuta sa scapi de acest disconfort. Polifenolii din lavanda previn dezvoltarea bacteriilor din intestin si astfel nu se vor mai crea gaze.
 
3. Protejeaza sanatatea digestiva
 
Uleiurile esentiale din ceaiul de lavanda au calitati digestive care elimina inflamatia si sprijina sanatatatea digestiva. Continutul de minerale contribuie, de asemenea, la ameliorarea absorbtiei de catre tractul digestiv, ferindu-te de indigestie, constipatie, balonare sau crampe.
 
4. Sprijina sanatatea inimii
 
Acest ceai are proprietati care ajuta la scaderea colesterolului, ceea ce il face un tonic excelent pentru inima. Prin reducerea colesterolului “rau”, ceaiul de lavanda scade riscul de ateroscleroza, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.
 
5. Regleaza somnul
 
Multe persoane prefera sa bea ceai de lavanda seara, inainte de culcare, deoarece are proprietati relaxante. Daca suferi de insomnie sau de tulburari de somn, o ceasca de ceai de lavanda poate sa te ajute sa te odihnesti.




Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0