Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a alcatui bugetul pentru constructia unei case

de Sunt Fericita la 2020-03-12
5 trucuri pentru a alcatui bugetul pentru constructia unei case
Cand vine vorba despre constructia unei case de la zero, unul dintre cele mai importante aspecte pe care, probabil, le iei prima data in considerare este cu siguranta bugetul. Alcatuirea acestuia se poate dovedi destul de dificila fara un plan bine stabilit, si fara a te gandi la toate etapele construirii unei case, de la materialele necesare, pana la utilaje si echipa de profesionisti care se va ocupa de tot ceea ce tine de ridicarea locuintei. Tocmai datorita faptului ca acest proces este complex, ar fi bine sa incepi planificarea lui si a bugetului necesar cu cateva luni inainte, analizand tot ceea ce implica constructia unei case, in functie de ceea ce iti doresti.


Multe persoane opteaza pentru metoda construirii unei case in etape ce se intind pe mai multi ani de zile. Totusi, specialistii in domeniu considera ca aceasta abordare este gresita si in plus, este foarte posibil ca, fara o organizare buna a banilor, acestia sa se termine inainte de finalizarea proiectului.

 

Bugetul pentru casa visurilor tale nu se refera doar la lucrarile propriu-zise de constructie, asadar ar fi bine sa ai in vedere mai multe aspecte ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un plan realist, in momentul in care incepi sa-l alcatuiesti. Iata care sunt acestea:

     1.  Cheltuieli neprevazute

Acest aspect este extrem de important cand vine vorba despre alcatuirea bugetului pentru constructia unei case De ce? Pentru ca diverse cheltuieli neprevazute vor aparea cu siguranta pe parcursul lucrarilor, iar daca nu ai pus deoparte macar un procent de 20% in plus fata de bugetul initial total alocat, este foarte posibil sa te confrunti cu neplaceri. Asadar, indiferent de tipul casei pe care o construiesti, incearca sa ai permanent o rezerva de bani pentru orice eventualitate.

     2.  Realizarea proiectului

Constructia unei case presupune initial realizarea unui proiect, fie ca il faci personal, fie ca apelezi la o firma de specialitate. Acest prim pas este esential pentru stabilirea bugetului ulterior, pentru ca un proiect bine pus la punct ar trebui sa cuprinda absolut toate etapele si costurile complete ale lucrarii. Totodata, alcatuirea bugetului ar trebui facuta dupa posibilitatile financiare de care dispui - este indicat sa stabilesti ce tip de casa vrei si cat de mare doresti sa fie, pentru ca mai apoi sa pregatesti un buget corespunzator in functie de complexitatea constructiei.

     3.  Alegerea unor materiale de calitate

Este o etapa extrem de importanta ce nu ar fi bine sa-ti lipseasca de pe lista. Este recomandat sa alcatuiesti bugetul inclusiv in functie de materialele de constructii pe care le vei folosi, iar pentru ca lucrarea sa fie un succes ar fi bine sa optezi pentru calitate, inainte de cantitate. De exemplu, in functie de cati mp va avea casa, poti calcula de cata vata bazaltica de calitate vei avea nevoie pentru o izolare ulterioara buna. Este adevarat ca bugetul pentru materiale va fi probabil destul de mare, insa investitia se va amortiza in timp, daca acestea sunt de calitate buna. Astfel, nu vei fi nevoit sa faci anual diverse reparatii costisitoare.

     4.  Cunoasterea regulamentelor de constructie

Nu este indicat sa incepi sa alcatuiesti un buget pentru construirea casei fara a sti exact ce regulamente de constructie specifice zonei in care vrei sa ridici casa sunt in vigoare. O astfel de verificare te poate ajuta sa obtii permisele si autorizatiile necesare mai usor, iar in plus vei sti exact ce suma sa aloci acestora, din bugetul total. Indiferent de locul in care ai terenul, este important sa te asiguri ca locuinta se va incadra in specificul zonei respective.

     5.  Compararea preturilor pe manopera

În momentul in care decizi sa apelezi la o echipa de profesionisti pentru construirea casei, este puternic recomandat sa compari preturile impuse de mai multi meseriasi, pe manopera. Acest lucru te va ajuta ca in final sa poti alege cea mai potrivita varianta pentru tine, iar totodata este indicat sa alegi echipa inainte de a alcatui bugetul, pentru a sti exact cati bani sa aloci pentru manopera in sine. 

 

In concluzie, daca vei tine cont de aceste mici trucuri pentru a alcatui bugetul de constructie a casei, este foarte probabil sa nu intampini situatii si probleme neplacute pe parcursul lucrarilor.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0